Hrana 02. srpnja 2014.

Kuglice od malina i bijele čokolade

Truff-Usp
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zasigurno si već isprobala ukusne kuglice - truffles, no jesi li ih ikada pokušala napraviti sama? Ja sam se zaljubila u njih već nakon prve pripreme jer ih je lako napraviti, a okusi mogu varirati od voćnih i orašastih do nekih egzotičnijih. Ostalo mi je nešto malo bijele čokolade, a baš u isto vrijeme dozrele su i maline u mome vrtu pa sam ih iskombinirala u ukusne truffles

Sastojci:

  • 1/4 šalice slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • maline
  • štapić vanilije
  • mljeveni lješnjaci

Priprema:

  1. Zagrij slatko vrhnje i u njega ostruži štapić vanilije.
  2. U posudi usitni bijelu čokoladu i preko nje prelij vruće vrhnje. Promiješaj dok se bijela čokolada u potpunosti ne otopi. Ako želiš, u ovoj fazi možeš dodati ekstrakte, no ja više volim dodavati prirodne arome. Ostavi da se ohladi.
  3. Za to vrijeme očisti maline i izmiksaj ih u pire. Pire procijedi kroz sito kako bi uklonila sjemenke. U smjesu s čokoladom polako dodaj pire od malina, ali pazi na konzistenciju smjese (mora ostati dosta kompaktna, a ne izlijevati se).
  4. Kada se smjesa oboji, ostavi je još neko vrijeme na hladnom, a zatim oblikuj kuglice koje ćeš uvaljati u mljevene lješnjake. Ako ti je smjesa prerijetka, ostavi je od 10 do 15 minuta u zamrzivaču pa zatim oblikuj kuglice.

Više recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Recept za truffles od bijele čokolade potraži na portalu Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.