Hrana 18. srpnja 2014.

Zdravo ljeto uz kokosov šećer

Kokos1_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li već isprobala kokosov šećer? Podne je. Sjediš u debelom hladu ispod palme na ležaljci od trske duboko ukopanoj u vrući pijesak. Uz tijelo ti struji topli tropski povjetarac. Lagano zatvaraš oči i kroz trepavice gledaš tirkizno more i lagane valove koji se mreškaju po površini. Iz ugodnog polusna može te prenuti tek zvuk šalice kave koju je konobar upravo spustio na stol

Prirodna alternativa prerađenim šećerima

Prinosiš šalicu ustima i piješ prvi gutljaj... Mmmmm, razlika se osjeti iz prve. Tvoja je kava začinjena kokosovim šećerom. Božanstveno. Atmosferu Bahama ili kakvog tropskog otočja možda ne možeš doživjeti svaki dan, ali zato možeš njezin ključni sastojak - kokosov šećer. Predstavljamo ti fantastični novi proizvod koji nas je oduševio na prvo kušanje. Kokosov šećer od Enciana raspoznat ćeš po kremastom i lagano karamelastom okusu. Egzotično?

Da, ali na ovakvu egzotiku se uistinu lako naviknuti i pretvoriti je u dio svakodnevne rutine. Kokosov šećer postao je popularan unazad nekoliko godina kao prirodna alternativa prerađenim šećerima. Dobiva se na potpuno prirodan način tako da se kokosov cvijet prvo zareže kako bi pustio sok, a potom se sok isušuje kako bi se dobio visokokvalitetan šećer. Iako je smeđe boje, kao i njegov smeđi kolega, kokosov šećer od Enciana, osim superiornog okusa, ima i povoljan učinak na zdravlje jer ga odlikuje nizak glikemijski indeks.

Uživanje u kolačima bez grižnje savjesti

Uz to, s obzirom na to da nije prerađen, kokosov šećer od Enciana sadrži i više kalija, magnezija, vitamina C, dušika, fosfora, natrija, tiamina, glutamina, inozitola i drugih tvari koje trebaju tvojem tijelu. Osim za šećerenje kave s početka ovog članka, kokosov šećer možeš koristiti i za pripremu jela u kojima ćeš moći uživati bez grižnje savjesti. Slobodno ga koristi pri kuhanju i pečenju, miješaj ga u kolače, rolade, koktele, kreme... Gdje god ga staviš, nagradit će te svojom egzotičnom aromom koja lako oplemenjuje svako jelo u koje ga umiješaš.

Puno je riječi koje mogu opisati sve dobre strane kokosovog šećera. Ipak, užitak je riječ koja ga opisuje najbolje. Užitak u dašku egzotike na tvojem stolu, užitak u tome što znaš da koristiš šećer koji nije industrijski obrađen, užitak u tome što znaš da činiš dobro sebi i svome tijelu i, na kraju ono najvažnije, užitak u čistom i kremastom okusu kokosovog šećera od Enciana.

Toplo ti preporučujemo da što prije probaš ovaj šećer, saznaš zašto ga troše na dvorovima kraljeva i uživaj u egzotičnom začinu za svaki dan kojeg treba zasladiti.

Pročitaj više informacija o kokosovom šećeru .

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Ecume

      Jedva čekam isprobati!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.