Dijeta 14. kolovoza 2014.

Rigorozan dijetni režim Emilije Clarke

Emilia2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bi li voljela imati figuru kao glumica Emilia Clarke, zvijezda televizijske serije Igra prijestolja? U tom slučaju bi se morala pripremiti na velika odricanja, posebnu prehranu te napornu tjelovježbu koja je podnijela ova 27-godišnja Engleskinja tijekom priprema za ulogu u petom nastavku filma Terminator koji će se iduće godine prikazivati u kinodvoranama 

Zabranjen unos ugljikohidrata i masnoća

Glumica visoka 160 cm i teška 52 kg otkrila je za E! Online tajne stroge prehrane, rigoroznog dijetnog režima i vježbanja koje je započela kada joj je dodijeljena uloga junakinje Sarah Connor. ''Svaki dan vježbam pucanje tijekom cijelog dana. Osim toga, tjelovježba uključuje i dizanje utega te kick boxing.'' 

Opisani napori zahtijevaju puno kalorija, čak i mnogo više nego što je Emiliji dopušteno. Naime, producenti su joj zabranili unos ugljikohidrata i masnoća, odnosno svega što bi joj moglo narušiti borbeno-vitku liniju potrebnu za ulogu."Uz sve to, ne smijem jesti gotovo ništa, pogotovo ne ako je ukusno", tužno je komentirala glumica. Novinari su se uvjerili da ne laže kada su joj jednom prilikom ponudili mnoštvo hrane na stolu, a ona je nije smjela ni pipnuti"Iako sve izgleda izvrsno i jako ukusno, nažalost ne smijem to probati. Ništa od ovoga. Mogu popiti šalicu čaja i to samo jednu bez šećera i mlijeka'', izjavila je Emilia.

Dijeta opasna za organizam

Takav naporan trening, a tako malo hrane? Keri Glassman, članica savjetodavnog odbora časopisa Women's Health i autorica knjige 'Nova ti i poboljšana dijeta' smatra da Emilijina prehrana zvuči monotono, ali i opasno"Ovakav režim prehrane može negativno utjecati na više stvari, uključujući metabolizam, kondiciju i sveukupno zdravlje", tvrdi te dodaje kako je u slučaju bavljenja intenzivnim treningom kakav provodi Emilia nužno u organizam unositi hranu bogatu kalorijama i bjelančevinama kako bi tijelo moglo fizički izdržati napore.

Kada netko tako naglo smanji unos hrane u organizam, metabolizam se usporava kako bi sačuvao preostalu energiju. ''Uz to, izbacivanje određenih sastojaka kao što su ugljikohidrati i masnoće može navesti na kasnije prejedanje. Naime, žudnja neće nestati, nego će se povećati. Čim nametnuta ograničenja prestanu, vrate se svi izgubljeni kilogrami, ali se i pojave novi'', pojašnjava Glassman. Metabolizam će u tom slučaju još neko vrijeme biti spor kao posljedica prilagodbe na izgladnjivanje pa će povećan unos hrane dovesti do naglog debljanja.

Više o glumici Emiliji Clarke potraži na portalu Budi.In.

Glumica Jennifer Aniston vitku liniju održava dijetom poznatom kao 'Dijeta 40 - 30 - 30'.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.