Ljepota i relax 15. kolovoza 2014.

Proricanje iz oblutaka-zabava na plaži

Obluci-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pesomantija je zabavna vještina proricanja iz oblutaka. U nekim je starim kulturama bacanje oblutaka bilo uobičajeno kao što je danas čitanje dnevnog horoskopa u novinama. Proricanje iz oblutaka jedinstven je i jednostavan način gatanja prilagođen pitanjima koja iziskuju odgovor da ili ne. Zabavi se na plaži i nauči proriricati iz oblutaka

Gatanje prirodnim elementima

Pesomantiju kao metodu proricanja popularizirali su Arapi, no čini se da je nastala u drevnom gradu Uruu, u današnjem Iraku. Proricanje iz oblutaka jedinstven je i jednostavan način gatanja prilagođen pitanjima koja iziskuju odgovor da ili ne. U ovoj se metodi koriste tri oblutka: jedan za potvrdan odgovor, drugi za niječan odgovor i orijentacijski kamen, koji služi kao pokazatelj odgovora. Obluci se bacaju na tlo, a onaj koji padne najbliže orijentacijskom kamenu otkriva odgovor. Ovaj način gatanja, ali i zabave namijenjen je onome tko više voli jednostavne metode proricanja, kome se sviđa raditi s prirodnim elementima ili nema dovoljno prostora i vremena za gatanje iz runa ili otvaranje tarota.

Za gatanje pomoću pesomantije trebaju ti: kovčežić, kutija ili futrola za nošenje oblutaka; tri glatka oblutka približno jednake veličine, ali različitih boja i mirno mjesto za gatanje.

Neki poklonici ove metode gatanja upotrebljavaju oblutke kupljene u robnoj kući, najčešće na odjelima s alatom i za opskrbu akvarija ili polirano kamenje iz new-age trgovina ili s buvljaka. Skupljaš li ih, važno je da obluci dolaze s mjesta kojima se rijetko prolazi. Oni s parkirališta ili pješačke staze možda su upili energije ljudi koji su onuda prošli. Najbolje je prikupiti kamenčiće iz potoka, rijeke, jezera ili mora jer ih je voda već djelomično pročistila od tuđih energija. Ponesi ih kući, operi u hladnoj vodi i ostavi neko vrijeme na suncu ili na mjesečini da se dodatno pročiste. Jedini nedostatak ovog načina gatanja je što daje samo odgovore 'da' ili 'ne', a to ograničava sadržaj pitanja. No nakon prvog bacanja možeš postaviti novo, povezano pitanje radi razjašnjavanja odgovora. Nizom pitanja i bacanja bolje ćeš razumjeti odgovore koje ti obluci pružaju.

Određivanje namjene i punjenje energijom

Kada si prikupila oblutke, pronađi mirno i tiho mjesto te se udobno smjesti. Izaberi orijentacijski oblutak po volji. Najbolje je da to bude najmanji od tri prikupljena. Neki pesomanti nasumično određuju i oblutke koji će služiti za afirmativan i negativan odgovor, no možeš ih izabrati i uz pomoć malog pokusa dok si opuštena. Odredi oblutak koji će ti davati odgovor 'da' postavljanjem pitanja na koje znaš odgovor. Primjerice, pitaj ga zoveš li se Marija (ili kako god glasilo tvoje ime) i baci oba oblutka. Onaj koji padne bliže orijentacijskom kamenu trebao bi ti služiti za afirmativne odgovore. Ponovi postupak postavljajući pitanje na koje je točan odgovor 'ne'. Ako ovaj put onaj drugi oblutak padne bliže orijentacijskom, nema dvojbe da je on namijenjen negativnim odgovorima. Ne uspiješ li iz prve prepoznati koji bi oblutak trebao služiti za koji odgovor, ponovi pokus u što opuštenijem stanju duha.

Neovisno o tome kako si odredila koji će ti kamenčić služiti za potvrdan, a koji za niječan odgovor, sad je vrijeme da i jedan i drugi napuniš odgovarajućom energijom. Uzmi kamenčić namijenjen davanju potvrdnog odgovora i drži ga u ruci. Dišući polako, duboko, iz trbuha, napuni ga pozitivnom energijom. Ponavljaj u mislima da je to oblutak koji će ti redovno davati odgovor 'da'. Neka taj obred traje onoliko dugo koliko osjećaš da je potrebno. Ponovi postupak s drugim kamenom i ispuni ga energijom negativnog predznaka kako bi ti davao odgovor 'ne'. Napominjemo da u svrhu ove metode proricanja pojmovi pozitivno i negativno ne znače dobro i zlo, niti poželjno i nepoželjno. Ovisno o pitanju, odgovor 'ne' može biti povoljan za tebe, a odgovor 'da' nepovoljan i obrnuto.

Postupak gatanja

Zamislimo da želiš doznati imaš li šanse osvojiti simpatiju s plaže. Izaberi podlogu za gatanje. To može biti pijesak na plaži, betonska površina ili oveći stol. Položi orijentacijski kamen na tlo i drži u zatvorenoj ruci oblutke za 'da' i 'ne'. Zatvori oči, diši polako i duboko te ne misli ni na što osim na pitanje. Usredotoči se na pitanje, a ne na odgovor koji bi željela dobiti. Ako oblucima sugeriraš odgovor, narušit ćeš njihove energije i obezvrijediti gatanje. Želiš li da ti obluci pomognu, budi spremna prihvatiti bilo koji od dva moguća odgovora. Kad te obuzme duševni mir i ravnodušnost prema odgovoru, protresi oblutke u zatvorenoj ruci i baci ih na tlo. Pogledaj koji je oblutak pao bliže orijentacijskom kamenu.

Pri gatanju ne postavljaj trivijalna pitanja da ne bi uzalud trošila energiju oblutaka. Pitaj ono što je važno!

Što je oblutak bliži orijentacijskom kamenu, to je odgovor snažniji i naglašeniji. Ako želiš pitati još nešto o istoj temi, novo pitanje oblikuj na temelju saznanja koje si dobila prvim bacanjem. Na primjer, ako si na pitanje 'mogu li osvojiti simpatiju s plaže' dobila odgovor 'da', možda želiš doznati i hoće li se moguća veza održati i nakon ljeta. Sad se koncentriraj na to pitanje i ponovi postupak. Ako su obluci jednako udaljeni od orijentacijskog kamena, tada je odgovor nejasan pa bacanje treba ponoviti. Možda si dvosmisleno oblikovala pitanje ili se nisi dobro koncentrirali na njega ili energija prirode u ovom trenutku ne može odgovoriti ni s 'da' ni 'ne'.

Dodavanje četvrtog kamenčića

Onog trena kad osjetiš da te obluci čuju i da ti daju istinite odgovore, možeš dodati i četvrti oblutak, koji će predstavljati odgovor 'možda'. Taj bi oblutak trebao biti jednake veličine kao i oblutci za 'da' i 'ne', ali različite boje. Uključiš li u gatanje oblutak za 'možda', bacat ćeš tri oblutka, a orijentacijski kamen položit ćeš na tlo kao i obično. Ako oblutak koji signalizira 'možda' padne najbliže orijentacijskom kamenu, znači da je situacija neizvjesna. Složenija inačica pesomantije zahtijeva veći broj oblutaka jednake veličine, od kojih je pola svijetlih, a pola tamnih. Po mogućnosti, prikupi ih po 11 ili 13 od svake boje i drži ih u kovčežiću, kutiji ili futroli. Želiš li pribaviti odgovor, povuci se na mirno mjesto, opusti se, koncentriraj se na pitanje i nasumce izvuci jedan oblutak iz spremnika u kojemu su pohranjeni. Ako si izvukla svijetao kamen, odgovor je potvrdan, a u suprotnom je niječan.

U novom broju Astrala:

Astral je najbolji i najveći astrološki i ezoterijski mjesečnik u Hrvatskoj. U najnovijem ljetnom broju čitaj sve o proricanju iz dlana, skidanju uroka, regresoterapiji, energetskim štitovima, Julesu Verneu, liječenju povrćem, solarnoj jogi, jinu i jangu, pesomantiji i sretnim vezama. Svi čitatelji na dar će dobiti i 42 anđeoske kartice, a tu su i velika astroprognoza za sve znakove, veliki astroprofil vladajućeg Lava te pronicljivi odgovori Balkanskog Nostradamusa.

Doznaj kako se opustiti uz vježbe za tijelo i um.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.