Ljepota i relax 21. kolovoza 2014.

Banana hrani kosu i daje joj sjaj

78632706
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ne želiš potrošiti puno novaca, a želiš imati lijepu kosu i biti sigurna da je uistinu njeguješ posve prirodno, domaća maska za kosu najbolja je opcija. Jabučni ocat i kukuruzno brašno odlični su pripravci za masnu kosu, a med i suncokretovo ulje za njegu suhe i oštećene kose. Saznaj kako kod kuće možeš pripremiti jednostavne i učinkovite maske za zdravu kosu

Samo je zdrava i njegovana kosa uistinu lijepa, a za tu su ljepotu mnogi spremni potrošiti tisuće kuna u rukama frizera. Dobru frizuru i tajnoviti frizerski pakung za kosu možemo si financijski dopustiti s vremena na vrijeme, međutim kako bi kosa svakodnevno bila sjajna i njegovana potrebna joj je konstantna njega. Sva sreća, rješenje dolazi iz prirode.

Žumanjak i bjelanjak za sjaj kose

Jaje se u sve može miješati. Žumanjak je bogat mastima i proteinima i prirodni je ovlaživač, dok bjelanjak sadrži enzime koji pomažu u odstranjivanju viška masnoće. Za normalnu kosu koristi cijelo jaje, bjelanjak koristi za tretiranje masne kose, a samo žumanjak za suhu, lomljivu kosu. Napravi količinu koja ti je dovoljna da prekriješ cijelo tjeme, ostavi 20 minuta, isperi mlakom vodom te operi kosu blagim šamponom.

Nakon ove maske kosa će zablistati neočekivanim sjajem:

  • Pomiješaj 2 jaja, žlicu punomasnog mlijeka ili jogurta i čajnu žličicu meda u smjesu.
  • Ravnomjerno je nanesi na kosu i isperi mlakom vodom nakon 5-7 minuta. 
  • Operi kosu blagim šamponom. Koristi svaka dva tjedna.

Limunovim sokom protiv peruti

Za tjeme koje se peruta i svrbi pomoći će maslinovo ulje i limunov sok. Dvije čajne žličice limunovog soka, dvije čajne žličice maslinovog ulja i dvije čajne žličice vode pomiješaj i utrljaj u tjeme. Limun će odstraniti perut, a maslinovo ulje hidrirati vlasište. Ostavi da djeluje 20 minuta, isperi i operi šamponom. Koristi svaka dva tjedna.

Bolji volumen tankoj i nježnoj kosi će, naime, pribaviti pivo. Ostavi pola čaše piva da odstoji sat-dva kako bi ishlapilo te ga pomiješaj s pola čaše suncokretovog ulja i jednim jajetom. Smjesu nanesi na opranu, vlažnu kosu i ostavi da djeluje 15 minuta pa isperi mlakom vodom.

Med je spas za suhu i oštećenu kosu 

  • Utrljaj otprilike pola šalice meda pomiješane s dvije čajne žličice maslinova ulja na čistu, vlažnu kosu.
  • Ostavi da stoji 20 minuta, a zatim isperi toplom vodom. 
  • U ovu smjesu možeš dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Za suhu kosu također možeš zgnječiti oko 8 jagoda vilicom te ih pomiješati sa žličicom majoneze. Smjesu nanesi na opranu i vlažnu kosu pa je potom omotaj plastičnom folijom i toplim ručnikom te isperi nakon 10-ak minuta i operi blagim šamponom. Nakon toga nanesi i regenerator

Ova dva tretmana primjenjuj jednom mjesečno.

Jabučni ocat je spas za masnu kosu

Za masnu kosu procedura je malo drugačija. Otopi malo jabučnog octa u čaši vode te otopinu umasiraj u vlažnu i čistu kosu. Ne ispiri kosu. Ovaj postupak možeš ponavljati jednom tjedno. 

Isto tako, uspi malo kukuruznog brašna u soljenku te posipaj po suhoj kosi i tjemenu. Poslije 10 minuta, iščetkaj kosu kako bi odstranila brašno. Ovaj tretman možeš ponavljati svaki drugi dan.

Recept za svaki tip kose:

  • Izmiksaj bananu, jaje, tri žlice meda, tri žlice mlijeka ili jogurta i pet žlica maslinovog ulja u blenderu. 
  • Smjesu stavi na vlažnu kosu i ostavi da djeluje pola sata. 
  • Koristi jedanput mjesečno.

Saznaj kako njegovati kosu nakon ljeta, a mnoštvo korisnih savjeta potraži na portalu Budi.In.

Više doznaj na JGL Obitelj ili na Facebooku.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nilu

      imala sam puno peruti, a na dijelovima glave i masnu koje me je svrbila, pa su mi ostajale rane. Kupila sam u DM ulje čajevca i stavila direktno par kapi na rane i to se povuklo možda kroz tjedan dana. Par kapi ulja čajevca sam stavila i u šampon kojim perem kosu. S čajevcem sam riješila tih rana, ali je perut ostala. Na internetu sam pronašla masku i probala i uspjelo je. Nakon samo jednog tretmana perut je nestala. maska: 2 žlice soka kapule,1 žumanjak, žlica meda i žlica ulja(maslinovo, čičkovo...). Staviti na kosu, zamotati u plastičnu vrećicu, pa u ručnik i držati oko 1 sat, a nakon toga uobičajeno oprati kosu.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.