Hrana 27. kolovoza 2014.

Energetski chia puding sa smokvama

Puding2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za tebe sam napravila jednostavan puding u kojem sam koristila svoje domaće svježe i suhe smokve (bila sam vrijedna te sam si počela spremati za zimnicu prirodan zaslađivač) te chia sjemenke koje spadaju u superhranu te su odličan prirodan izvor omega-3 masnih kiselina, vlakana, minerala kalcija, magnezija, aminokiselina, vitamina A, B, E i D 

Njihova nevjerojatna sposobnost bubrenja daje odlične rezultate u receptima. Nakon kasnog ljeta napokon sam i ja dočekala svoje omiljeno voće - smokve (rajsko voće) koje uljepšavaju moj jelovnik. Ovih dana imala sam idealan scenarij koji možemo zamisliti samo u filmovima - buđenje, pogled na vrt, lagani povjetarac i zdjela domaćih smokvi - prava ljepota. Znaš li da je smokva izvrstan izvor minerala, vlakana i polifenola, snažnih antioksidansa? Zar ih nije onda poželjeno uvrstiti u svoj jelovnik? 

Isprobaj ovaj brzi hranjivi energetski puding koji će oduševiti ukućane i goste. Priprema je jednostavna, ne zahtijeva kuhanje te je idealan obrok za osobe osjetljive na gluten.

Sastojci za dvije osobe:

  • 350 ml kokosovog mlijeka
  • 1 šalica domaćih suhih smokvi
  • 1 šalica svježih smokvi
  • 1 sok od naranče
  • 1 žlica bio narančine korice
  • 3-4 žlice kakao praha ili rogača
  • 6-7 žlica chia sjemenki

Napomena: šalica je od 200 ml

Priprema:

  1. U blenderu pomiješaj sve sastojke do fine kremaste smjese. Smjesu prebaci u zdjelu, dodaj chia sjemenke, pomiješaj i stavi u hladnjak. 
  2. Pričekaj pola sata da se smjesa stisne prije posluživanja. 
  3. Za još bolji rezultat puding ostavi u hladnjaku tijekom noći.

Pripremi osvježavajuću panna cottu s malinama prema Heleninom receptu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.