Ljepota i relax 25. rujna 2016.

Ne moraš čekati kasnu jesen da ukloniš hiperpigmentacijske mrlje

Kremau_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon izlaganja suncu, moru i vjetru koža je isušena i dehidrirana, a lice izgleda kao da ima više bora. Žana Barjaktarević, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora objasnila je kako vratiti sjaj koži te kako eliminirati ili ublažiti hiperpigmentacijske mrlje ne čekajući kasnu jesen.

Žana Barjaktarević kaže da je nakon povratka s ljetovanja najvažnije vratiti koži vlažnost tretmanima dubinske hidratizacije. Naime, kaža da bi se obranila od za nju štetnih vanjskih utjecaja u prvom redu sunca u površinski sloj šalje veće količine vode. Iz površinskog sloja voda brzo isparava, a dublji slojevi ostaju dehidrirani što ometa međustaničnu izmjenu tvari te proizvodnju elastina i kolagena koji su odgovorni za čvrstoću kože.

Oprezno s pilingom

Žana Barjaktarević preporučuje da se nakon ljeta napravi piling lica koji bi skinuo odumrle stanice kože: "Piling je preporučljiv jer se njime uklanja površinski sloj kože, ali ga trebaju izbjegavati one osobe koje i nakon ljetovanja žele zadržati preplanuli ten. Njima preporučujem samo blagi piling koji će ipak omogućiti prodiranje hidratantnih sastojaka u dublje slojeve kože, a posebno su preporučljivi preparati na bazi hijalurona."

Svaki tip kože ima svoje zahtjeve

"O tipu kože i starosnoj dobi klijentice se određuje koji tretman hidratizacije je najbolje primijeniti. Dovoljan je i jedan posjet kozmetičkom salonu tijekom kojeg će stručna osoba odrediti najbolji način njege kože te preporučiti kako dalje tretirati kožu kod kuće. Kozmetički tretmani su nadopuna redovitoj njezi. Ne postoji magični štapić za rješavanje problema s kožom. Koža pamti kako smo se odnosili prema njoj i redovitom kućnom njegom može se postići mnogo toga, dok tretman koji se obavi jednom godišnje ne znači puno. Treba biti redovit i s kućnom njegom i s tretmanima", objasnila je Žana Barjaktarević.

Kisik protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Osim isušivanja i akni nakon ljeta jedan od većih kožnih problema su hiperpigmentacijske mrlje. "Hiperpigmentacijske mrlje se uklanjaju tretmanima koji podrazumijevaju izbjeljivanje, poput tretmana voćnim kiselinama. Međutim, za takve tretmane je potrebno čekati do kasne jeseni jer nikako nije preporučljivo da se nakon njih koža izlaže suncu. Ali tretman kisikom koji se pokazao vrlo učinkovitim u suzbijanju hiperpigmentacijskih mrlja može se raditi tijekom cijele godine, pa čak i tijekom ljetnih mjeseci", objasnila je Žana Barjaktarević i dodala da o tipu kože ovisi koji je najbolji tretman za uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja.

Više o tretmanu kisikom pročitaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.