Dijeta 16. rujna 2014.

Sladoledna dijeta Ume Thurman

Uma2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od 26 kilograma nakupljenih u trećoj trudnoći, glumica Uma Thurman (44) prvih 15 izgubila je vrlo lako. Teže joj je bilo vratiti se na težinu koju je imala kada je s Quentinom Tarantinom snimala filmove Kill Bill. Kad se pripremala za tu ulogu, osmislila je vlastitu inačicu sladoledne dijete pa je šest tjedana jela samo sladolede, pudinge i čokolade

Hollywoodska glumica Uma Thurman i dalje je vitka i glamurozna iako je pretprošlog ljeta postala majka trećeg djeteta, djevojčice Lune. Uma je navodno imala problema s uklanjanjem dijela kilograma koje je dobila kad je nosila najnoviju prinovu. Unatoč zastoju u procesu mršavljenja, nije poduzimala ništa spektakularno za otapanje neželjenih kilograma, nego je djelovala polako i temeljito. Umjesto da provodi vrijeme u teretani, družila se s djecom. Povremeno je vježbala jogu, no obaveze joj nisu dopuštale da se treninzima redovno posvećuje.

Puno tekućine i spor ritam

Glumica visoka 180 centimetara ponovno je postala vitka tako što je pila puno tekućine, uzimala pet malih obroka dnevno i jela polako. Njezina poznanica je otkrila britanskom magazinu Closer da Uma jede štogod poželi, ali da uvijek popije oko 6 dl vode prije obroka. Uvijek pazi da unosi dovoljno tekućine u organizam jer ponekad mozak misli da je gladan, a zapravo je žedan. Jede polako kako bi dala vremena mozgu da prepozna osjećaj sitosti pošto tom organu treba 20 minuta da shvati da je želudac pun. 

Uma se hrani pet puta dnevno kako bi održala razinu energije visokom i izbjegla poriv za prejedanjem. U njezinoj prehrani važno mjesto zauzimaju sirove namirnice - sirovo voće, povrće, orasi i sjemenke sadrže više zdravih enzima i hranjivih tvari nego iste termički obrađene namirnice. Ako poželi čokoladu, uzme je, ali samo jednu ili dvije kockice. U prošlosti je Uma često eksperimentirala s raznim dijetama - makrobiotičkom, pećinskom i sladolednom dijetom. Kad se pripremala za ulogu za prvi film Kill Bill smislila je vlastitu inačicu sladoledne dijete pa je šest tjedana jela samo sladoled, puding i čokoladu.

Smršavila od slastica!

''Jela sam bilo koji desert koji sam poželjela i ipak izgubila 11 kg, jer nisam jela ništa drugo'', izjavila je Uma. U punom obliku sladoledne dijete ova je poslastica samo dodatak. Njezin su glavni sadržaj tri obroka i jedan međuobrok na dan. Uz to, žene smiju pojesti jednu, a muškarci jednu i pol šalicu sladoleda dnevno. Unos je ograničen na 1300-1500 kalorija za žene i 1800-2000 kalorija za muškarce, računajući i sladoled. To nije puno, ali mnogi kažu da se lakše pridržavaju ove dijete upravo zato što im sladoled otklanja osjećaj prikraćenosti i odricanja.

Zvijezda 'Paklenog šunda' prethodno je provodila Paleo dijetu, poznatu i kao Dijeta pećinskog čovjeka, smišljenu po uzoru na prehranu ljudi prije poljodjelstva. Sljedbenici te dijete mogu jesti što god žele, osim namirnica koje sadrže žitarice, rafinirane šećere i sol. U skladu s time, dopušteni su bobičasto voće, povrće, riba i krto meso, dok su kruh, riža, tjestenina i mliječni proizvodi zabranjeni. Istraživanja pokazuju da je 'pećinski' koncept djelotvoran, ali da ga se teško pridržavati.

Više o glumici Umi Thurman potraži na portalu Budi.In.

Doznaj kakva je tajna vitke linije Cindy Crawford.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.