Fitness 31. listopada 2014.

Sve prednosti sobnih sprava za vježbanje

Shutterstock_72954040_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sobni bicikl i traka za trčanje idealne su sprave za održavanje vitke linije tijekom cijele godine. Kako to postići, pročitajte u našem vodiču o kućnom vježbanju.

S jesenskim i zimskim danima dolazi i bezvoljnost. Prehladno je za trčanje na otvorenom, a odlasci u teretanu postaju sve teži i nije ih lako uskladiti s ostalim obavezama. Najbolje rješenje je vježbanje kod kuće, a za idealne rezultate poslužite se sobnim biciklom ili trakom za trčanje. Saznajte sve prednosti takvog načina vježbanja.

Bicikliranjem do zdravlja

Vrste treninga na sobnom biciklu su aerobni i intervalni. Aerobni trening trebao bi trajati 20-30 minuta sa oko 65% srčanog ritma, što je optimalna razina srčanog ritma za sagorijevanje masnih naslaga i čime ćete otopiti oko 250 kalorija (ovisno o vašoj težini). Ako niste u tjelesnoj formi, povećajte trajanje treninga, a smanjite srčani ritam. 

Najbolji način za topljenje masnih naslaga je intervalni trening koji uključuje kratko i lagano zagrijavanje te izmjenu jakog i slabog pedaliranja. Na ovaj ćete način sagorijeti i do tri puta više kalorija i prije otopiti masne naslage. Prema nekim istraživanjima kratki i intenzivni trenizi mogu vam donijeti beneficije kao i laganiji višesatni treninzi.

No, vožnja biciklom idealna je aktivnost za održavanje vlastita zdravlja.  Neke od prednosti bicikliranja su: niži krvi tlak i kolesterol, bicikliranjem poboljšavamo kondiciju, smanjujemo i mogućnost obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti. 

Trčite i gubite suvišne kilograme

Najbrži način za gubitak suvišnih kilograma definitivno je trčanje. Na taj način potrošnja kalorija ubrzana je za 30%. Brza trčanja u trajanju od 20 do 30 minuta izvrsna su za veliku potrošnju kalorija. Na traci trčite brzim tempom na većim udaljenostima kako biste potrošili više kalorija nego sporim, a dužim trčanjem. Još učinkovitiji trening je onaj u intervalima laganog hoda i brzog trčanja. Nakon zagrijavanja trčite velikim intenzitetom 2-3 minute, a zatim 1 minutu hodajte i tako naizmjenično kroz cijeli trening. Na ovaj ćete način sagorijeti najviše kalorija i postići da se kalorije troše i nakon završetka treninga.

Za koji god oblik treninga se odlučite,važno je naglasiti da vježbanje u zatvorenom prostoru zahtijeva unos veće količine tekućine jer se tijelo znoji više nego na otvoreno prostoru.

Kupite Xplorer spravu na Mondu uz super poklone

Mondo je za vas pripremio odličnu ponudu! Uz Xplorer sobne bicikle i traku za trčanje, na poklon dobivate pilates loptu, bučice ili podlogu za vježbanje. Cijena bicikla je povoljnih 1.199,99 kn, a trake za trčanje 1.799,99 kn uz mogućnost otplate do 12 rata bez kamata American i Diners karticama, a dostava je besplatna.

Posjetite Mondo, naručite već danas i napravite dobro djelo za svoj izgled i zdravlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.