Hrana 05. studenoga 2014.

Kolač od jogurta i mandarina

Tort-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obožavam mandarine i skoro svaki dan kupim paketić. No vjerojatno i sama znaš da one iz dućana nisu tako dobrog okusa kao prave domaće. Srećom, prijateljica mi je donijela svoje mandarine iz Dalmacije i kako ih ne bih sve pojela neobrađene, brzo sam ih par stavila sa strane da ih ubacim u kolač pa je tako nastao ovaj lagani kolač s malim iznenađenjem

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 jogurt
  • 1 šalica šećera
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 šalica pirovog brašna
  • 1/2 šalice integralnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • sol, vanilija, cimet
  • 3 mandarine

Drobljenac:

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice lanenih sjemenki
  • 3/4 šalice maslaca
  • cimet

Priprema:

  1. Mikserom dobro izradi jaja sa šećerom.
  2. U posebnoj posudi pomiješaj obje vrste brašna, začine i prašak za pecivo. U jaja dodaj jogurt i ulje te zatim polako dodaj suhe sastojke konstantno miješajući.
  3. U nauljeni kalup ulij 3/4 smjese te je peci od 7 do 10 minuta na 180 stupnjeva (dok se ne stvori lagana korica na površini).
  4. Dok se dio biskvita peče, oguli mandarine i očisti ih od bijelih niti (koje daju gorčinu). Kalup izvadi te po površini biskvita kružno rasporedi komadiće mandarina. Mandarine prelij ostatkom biskvita i zapeci još desetak minuta na 180 stupnjeva.
  5. Dok se kolač peče, pomiješaj zajedno sastojke za drobljenac te ga rasporedi po kolaču i zapeci još 5 minuta.

Dobar tek!

Pročitaj još recepata Kristine Grofelnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.