Ljepota i relax 20. studenoga 2014.

3 recepta za njegu kakao maslacem

Body-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako još nisi upoznata sa svojstvima kakao maslaca, sigurno su ti prva pomisao čokolada i deserti, ali kakao maslac odličan je za njegu tvoje kože jer je bogat antioksidansima i odlično hidratizira. Donosim ti 5 dobrobiti kakao maslaca za kožu i 3 recepta s kakao maslacem koja možeš pripremiti sama kod kuće

Liječi kožne bolesti

Kakao maslac dolazi iz kakao graha koji se nalazi unutar kakao mahuna koje rastu na kakao stablu. Sjemenke kakaa fermentiraju se u lišću banane, suše se, prže i stišću te iz njih izlazi biljna mast koju znamo kao kakao maslac. Odličan je prirodni ovlaživač jer se topi na sobnoj temperaturi, što ga čini idealnim za njegu kože. Kakao maslac često se preporučuje za liječenje kožnih bolesti poput ekcema i dermatitisa. Kada se primjenjuje lokalno, stvara barijeru između osjetljive kože i okoliša te pomaže zadržati potrebnu vlagu u koži.

5 dobrobiti kakao maslaca za kožu

  1. Sprječava starenje kože - Kakao maslac štiti kožu od neizbježnih znakova starenja te je odličan izvor antioksidansa koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala . Možeš ga koristiti kao losion, kremu ili u obliku ulja ili ga čak i jesti sirovog, ali pripazi jer ima puno kalorija.
  2. Njeguje osjetljivu kožu - Kakao maslac najbolja je njega za ljude koji imaju osjetljivu kožu. Kožu hidratizira i štiti od negativnih vanjskih utjecaja te pomaže kod ekcema i drugih kožnih problema. Kreme i losioni s kakao maslacem definitivno će ti pomoći zadržati kožu mekom i podatnom.
  3. Njeguje usne - Ponekad vjetrovito i hladno vrijeme može utjecati loše na tvoje usne čineći ih isušenima. Koristi kvalitetan kakao maslac svakodnevno i tvoje usne će uvijek biti mekane i njegovane. Recept za domaći balzam za usne od kakao maslaca potraži na kraju teksta.
  4. Pomaže u brijanju - Koristi kakao maslac dok se briješ i to će ti olakšati proces, a koža će ti biti glađa. Pomiješaj kakao maslac s malo pjene za brijanje jer će on njegovati kožu i spriječiti iritacije.
  5. Protiv strija i ožiljaka - Kakao maslac ima snažna ljekovita svojstva. Njegovi antioksidansi smanjuju ožiljke, ogrebotine i strije. Samo ga koristi redovito i vidjet ćeš kako se ubrzava proces regeneracije kože. Ako imaš ožiljak od akne ili neke sličnih potamnjele dijelove kože redovito koristi kakao maslac i nepravilnosti će nestati.

3 domaća recepta s kakao maslacem

Kakao piling za tijelo

Sastojci: 1/2 šalice smeđeg šećera, 3 žlice kakaa u prahu, 1/8 šalice rastopljenog kakao maslaca, 1/4 šalice ulja slatkog badema i eterično ulje slatke naranče ili ekstrakt maline ili cimeta (po izboru)

Postupak: Rastopi kakao maslac na laganoj vatri. Pomiješaj sve sastojke u zdjeli i čuvaj u staklenci do korištenja.

Kakao maslac za tijelo

Sastojci: 1 šalica kakao maslaca, 1/2 šalice kokosova ulja i 1/2 šalice ulja slatkog badema

Postupak: Rastopi kakao maslac. U zdjeli pomiješaj zajedno rastopljeni maslac s uljima i stavi sve u zamrzivač da se stvrdne, oko 20 minuta.
Nakon što je smjesa čvrsta, ali ne prečvrsta s mikserom je izmiksaj i spremi u staklenku do korištenja.

Balzam za usne od kakaa i vanilije

Sastojci: 3 žlice kakao maslaca, 1/2 šalice maslinova ulja ili ulja slatkog badema, 4 žlice pčelinjeg voska, 1 žlica meda, 1 kapsula vitamina E i 5-8 kapi eteričnog ulja od vanilije

Postupak: Otopi pčelinji vosak i kada je otopljen dodaj mu kakao maslac i ulje slatkog badema. Nastavi polako zagrijavati smjesu dok se kakao maslac ne otopi. Dodaj med i eterično ulje vanilije. Probuši kapsulu vitamina E i iscijediti je u smjesu. Smjesu stavi u male kutijice i pusti da se ohladi od 1 do 2 sata prije upotrebe.

Komentar aromaterapeutkinje

''Kako maslac izvrstan je za izradu maslaca za tijelo. Kada se miješa s eteričnim uljima, potrebno ga je otopiti. Izvrsno se kombinira sa senzualnim mirisima poput vanilije, ylang ylanga i ruže koji ujedno imaju snažna regenerativna i njegujuća svojstva posebno vezana za njegu kože zimi. Ako ga, nakon miješanja, pustimo da se skrutne u zanimljivim kalupima (zvijezda ili srce) dobili smo zanimljiv poklon. Preporučujem Primavera ulja kao najbolji organski izbor'', rekla je i savjetovala Matilda Ivaniš Knez aromaterapeutkinja i Primavera aromaterapeutkinja iz Biovege.

Doznaj 7 beauty trikova sa sodom bikarbonom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.