Zdravlje 25. studenoga 2014.

Švicarska tajna snažnog imuniteta

S2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plazmolizirani biljni kvasac se preporučuje za jačanje imuniteta, borbu protiv umora i stresa te za popravljanje fizičke i psihičke učinkovitosti. David Pestalozzi, vlasnik i direktor tvrtke Bio-Strath, otkrio nam je što čini tajnu Stratha koji preporučuje za očuvanje vitalnosti i dugovječnost organizma

David Pestalozzi, vlasnik i direktor tvrtke Bio-Strath, u intervjuu povodom prošlotjednog stručnog skupa o korisnosti plazmoliziranog kvasca i njegovu djelovanju na organizam otkrio nam je kako Strath sadrži čak 61 sastojak - 11 vitamina, 19 minerala, 20 aminokiselina i 11 gradivnih tvari koje su zaslužne za jačanje imuniteta, dobrobit općeg stanja organizma i fizički izgled. ''Folna kiselina i vitamin C zaslužni su za zdrav izgled kože, kose, noktiju, zacjeljivanje rana i antioksidativno djelovanje. Strath je također zaslužan i za bolje pamćenje te pozitivno utječe na jačanje imunološkog sustava i njegovih obrambenih sposobnosti. Ne sadrži umjetne dodatke, arome niti konzervanse'', rekao je.

Korištenje kvasca tijekom cijele godine

Tvrtku Bio-Strath osnovao je prije 53 godine njegov otac, Fred Pestalozzi. Nakon što mu je dijagnosticirana Menierova bolest, stupio je u kontakt s liječnikom Walterom Strathmeyerom koji je razvio plazmolizirani biljni kvasac, glavni sastojak Stratha. ''Postali su prijatelji i dogovorili se da će moj otac prodavati proizvod diljem svijeta. Strath sirup je 1961. godine bio prvi proizvod tvrtke Bio-Strath koji je stavljen na tržište, a otada svi naši proizvodi sadrže plazmolizirani biljni kvasac.'' Osim u tekućem stanju, Strath je dostupan i u obliku tableta koje se preporučuju prvenstveno veganima, dijabetičarima te osobama s celijakijom.

Pojasnio je kako dvomjesečni proces plazmolize kvasca i 50 ljekovitih biljaka omogućuje tijelu da iz Stratha apsorbira optimalan omjer vitalnih nutrijenata. ''Stanice kvasca se hrane ljekovitim biljkama te fermentiraju 10 dana u spremnicima. Pritom se stijenke stanica razbijaju, događa se plazmoliza te su vitalne tvari prirodno dostupne i spremne za apsorpciju'', objasnio nam je postupak nastanka Stratha. Strath je jedini dodatak prehrani čije pozitivno djelovanje potvrđuje više od 30 kliničkih studija, a idealno je uzimati ga tijekom cijele godine, posebice na prijelazu godišnjih doba kada je tijelu potrebno jačanje imuniteta.

Učinkovitost kod poremećaja koncentracije

Nutricionist Nenad Bratković na skupu je održao predavanje na temu korisnosti plazmoliziranog biljnog kvasca na imunološki sustav te nam je pojasnio da se Strath preporučuje zdravima i bolesnima, od najranijeg djetinjstva do najdublje starosti. ''Plazmolizirani kvasac možemo na neki način smatrati multivitaminom, multimineralom. Preporučuje se anemičnim osobama, kao i za održavanje razine željeza u trudnoći. Izuzetno je učinkovit kod poremećaja u koncentraciji ili kod ponašanja djece kojima je dijagnosticiran ADD/ADHD sindrom.''

Strath mogu koristiti i dijabetičari, kao i osobe osjetljive na gluten jer tablete ne sadrže šećer ni gluten. ''Također se preporučuje i sportašima - pokazalo se kako kod maratonaca plazmolizirani biljni kvasac sprječava pad limfocita pa je dobro koristiti ga kod narušene fizičke izdržljivosti ili oporavka kod sportaša'', rekao je.

Video je snimila Suzana Badrov, a montirao Davor Batisweiler.

Više o prehrani dijabetičara doznaj ovdje

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Draga brankaf, Strath proizvode možeš pronaći u biljnim ljekarnama i bio&bio trgovinama, a za više informacija o Strath dodatku prehrani posjeti www.pretti.hr ili Facebook stranicu Strath Hrvatska. Pozdrav od Zdrave Krave

    • Default avatar -
      brankaf

      Gdje se u Hrvatskoj Bio-Strath može kupiti? Srdačan pozdrav, Branka

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.