Eko Recenzije proizvoda 26. studenoga 2014.

Zelena recenzija: esencia za imunitet

Betaglukan_Vitaminc-Letak
Kapsule beta glukan 1,3/1,6 + vitamin c još su jedan od dodataka koji će biti zanimljiv u doba godine kada padne imunitet
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dolaskom hladnijeg doba godine isprobali smo novi dodatak prehrani za imunitet od Enciana '' esencia Beta glukan + Vitamin C''. Kako djeluje i koliko često ga koristiti pročitaj u recenziji

Beta glukan i vitamin C se slažu!

Kapsule Esencia Beta Glukan 1,3/1,6 + Vitamin C dodatak su prehrani koji će biti popularan u ovo doba godine kada često dolazi do pada imuniteta.  Esencia dolazi u lijepoj, bijeloj, elegantnoj i praktičnoj kartonskoj ambalaži, koja je ugodna u ruci, a može se nositi i u torbi. Na prednjoj strani ambalaže nalaze se dva kruga u smeđoj i žutoj boji koji simboliziraju beta glukan i vitamin C. Na poleđini ambalaže navedeni su sljedeći sastojci u jednoj kapsuli: 

  • Beta glukan 1,3/1,6 - 250 mg
  • Vitamin C  - 80 mg

Kako uzimati?

U kutijici se nalazi 30 kapsula, a preporučuje se uzimati 1 kapsula dnevno, uz jelo. Kapsule nisu velike i vrlo se lako gutaju s malo tekućine. Ipak, nemoj ih uzimati na prazan želudac.

Kako djeluje?

Kroz dva tjedna korištenja, nismo podlegli prehladi niti želučanoj virozi, iako su osobe u našoj bliskoj okolini ''uhvatile'' virus. Također, smanjio se umor i potreba za dugim spavanjem, osjetili smo višak energije i tijelo je dobro reagiralo na pojačane fizičke i umne napore.

Komentar nutricionistice Sandre Krstev Barać

Najpoznatija zadaća vitamina C je da doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C stimulira proizvodnju i funkciju bijelih krvnih stanica, osobito neutrofila koji imaju važnu ulogu u borbi protiv virusa i bakterija. Naše obrambene stanice akumuliraju velike količine vitamina C i kako bi se zaštitile od oksidativnog stresa koji nastaje u zahtjevnom obračunu s invazivnim mikroorganizmima. Zbog toga oslabljena imunološka funkcija i učestale prehlade i infekcije mogu ukazivati na deficit vitamina C kao i slabost i umor.

Beta-glukan je vrsta topivog prehrambenog vlakna čiji su najznačajniji izvori zob i ječam. Znanstvene studije kontinuirano pružaju dokaze o povoljnom učincima beta-glukana pa se uz njega veže zdravstvena tvrdnja da beta glukan smanjuje razinu kolesterola što može imati povoljan učinak na rizik od koronarne bolesti srca. Kako bi se ispoljio pozitivan učinak potrebno je unijeti barem 3 g beta- glukana dnevno. 

Unos beta-glukana iz zobi ili ječma kao dijela obroka pridonosi i smanjenju porasta glukoze u krvi poslije obroka. Za povoljan učinak nužno je unijeti barem 4 g beta-glukana iz zobi i ječma za svakih 30 g dostupnih ugljikohidrata po porciji kao dio obroka.

Dodatne zanimljivosti:

  • Miris i okus: neutralan
  • Kako konzumirati: 1 kapsula dnevno, uz jelo uz malo tekućine
  • Karakteristike proizvoda: sadrži vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • Preporuka: piti tijekom perioda kada je organizam izložen pojačanim naporima, preporučuje se piti za prevenciju tijekom sezone gripe, prehlada i viroza
  • Količina: 30 kapsula ( dovoljno za mjesec dana konzumiranja)
  • Cijena: 49, 90 kn ( cjenovno nije skuplji od proizvoda u toj kategoriji)
  • Više info na: www.encian.hr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar kristinka68
      kristinka68

      Odlično! Baš sam ovih dana razmišljala o kupnji beta-glukana! Svake pohvale portalu Zdrava Krava za sve ove divne članke pune korisnih savjeta!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.