Hrana 22. prosinca 2014.

Savijača od bundeve i šampinjona

Sav-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kao deseti recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo savijaču od bundeve i šampinjona Katarine Skroza. Nakon blagdana ćemo odabrati kuharicu jeseni koja će osvojiti nagradu pa prati i dalje Zdravu Kravu i doznaj tko će biti kuharica jeseni 2014.

Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica. Uskoro ćete dobiti kupone s kodovima za ostvarivanje nagrade.

Sastojci:

  • žlica ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 200-250 g ribane bundeve
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice Vegete
  • papar
  • ostali začini: origano, malo đumbira i mažuran
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • peršin svježi
  • 4 kore za savijaču (ili 2 integralne kore)
  • kiselo vrhnje – za premaz

Priprema:

  1. Naribaj bundevu, nasjeckaj šampinjone, luk i češnjak. Nasjeckani luk prodinstaj na ulju. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj još oko pola minute.
  2. Zatim dodaj šampinjone narezane na tanke rezance te nakon par minuta naribanu bundevu, sol, papar i ostale začine po želji. Dinstaj na laganoj vatri dok ne omekša i ohladi.
  3. U svježi sir dodaj sjeckani peršin, jaje te ohlađenu smjesu bundeve i šampinjona. Dobro promiješaj da se sve sjedini. Dodamo još soli i začina ako je potrebno.
  4. Nadjev raspodijeli po kori za savijaču te zarolaj, premaži kiselim vrhnjem i peci u pećnici 30-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ako koristiš integralne kore za savijače (koje su malo deblje), onda za svaku savijaču po jednu koru. A ako koristiš obične kore, onda za svaku savijaču po 2 kore (između kora premazati s malo ulja da se slijepe međusobno).
  5. Posluži toplo uz kiselo vrhnje, ajvar ili neki umak po želji.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.