Fitness 05. rujna 2020.

Savjeti za vježbanje za žene s velikim grudima

Foto: shutterstock Većina muškaraca ocijenila je fotografije žena s izraženim oblinama pozitivnim
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imaš velike grudi koje ti otežavaju vježbanje i izazivaju nelagodu prilikom odlaska u fitness centar, a posebno imaš problema s trčanjem? Nošenje dvostrukih sportskih grudnjaka koji pritišću grudi uz tijelo može bit ključ tvog problema.Doznaj koje je još savjete i trikove s nama podijelila Mirela Anić, pilates i fitness trenerica iz Body & Mind studija u Zagrebu.

Specijalizirani grudnjaci

Velike grudi predstavljaju izazov za sve žene koje žele vježbati, posebno za one koje se bave trčanjem, ali postoje načini da se spriječi bol i napetost u mišićima. Za savjet čitateljicama koje imaju slične probleme pitali smo Mirelu Anić, pilates i fitness trenericu. Mirela objašnjava kako je velika razlika između izvođenja vježbi snage i kardio treninga. Dodaje da bi za kardio treninge koji obuhvaćaju trčanje, skakanje ili nabacivanje lopte žene s većim grudima trebale imati specijalizirane sportske grudnjake koji pritišću dojke prema tijelu.

Grudi se ne smiju previše gibati

'Ženama koje imaju veličinu grudnjaka 4 ili 5 preporučujem nošenje dvostrukih sportskih grudnjaka koji pritišću dojke uz tijelo te im smanjuju mobilnost. To nisu obični sportski grudnjaci, već posebni s jačom potporom'', objasnila je Mirela Anić, koja uskoro otvara novi pilates studio Body & Mind u Vukovićevoj 11 u Zagrebu.

 Što se tiče vježbi snage, Mirela dodaje da iako su one statičnog tipa, žene s većim grudima trebale bi i dok njih izvode nositi sportske grudnjake. Objašnjava da se za bilo koju vrstu tjelovježbe ne preporučuje nošenje klasičnih grudnjaka, grudnjaka sa žicom ili push-up grudnjaka jer grudi moraju imati mobilnost, ali ne smiju se ni previše gibati.

Možda te zanima... Ida Prester: 'Drago mi je što su moje gole grudi pomogle ženama' Zdravlje

Ako žene s velikim grudima izvode vježbe potrbuške, Mirela savjetuje stavljanje poluvaljka ispod grudi ili izvođenje vježbi na kutiji, lopti ili nečem povišenom. Dodaje kako je osim grudnjaka i položaja izvođenja vježbi važno jačanje prsnih mišića kako bi dobili tonus i kako bi masno tkivo ostalo na svome mjestu. Za jačanje prsnih mišića savjetuje vježbe s manjim bučicama, oprugama ili gumama.

Pogledaj video vježbe za prsa.

Potakni cirkulaciju za čvrste grudi

Potakni cirkulaciju grudi izmjenom tople i hladne vode u vrijeme tuširanja. Ova tehnika pokazala se jako dobrom jer na prirodan način potiče cirkulaciju, stimulira tkiva, a ujedno i pomaže u uklanjanju bolova i napetosti u grudima. Tako se utječe i na čvrstoću i toniranje mišića dojki. Doznaj 10 ayurvedskih savjeta za zdravije grudi.

Doznaj kako se riješiti jastučića na leđima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.