Eko 14. travnja 2015.

Sredstva za čišćenje iz kućne radinosti

Usiscrveni
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kemijska sredstva za čišćenje zamijeni prirodnim alternativama koje možeš sama napraviti kod kuće i pritom uštedjeti novac. Za blistav dom pripremi: sodu bikarbonu, bijeli ocat, limun, eterična ulja, kuhinjsku sol, sapun i naravno kvalitetan usisavač jer najvažnije je prvo ukloniti prašinu, grinje i druge nečistiće

Prirodna sredstva za čišćenje za razliku od kemijskih kupovnih sredstava imaju nekoliko prednosti: sastojke je lako nabaviti, nisu skupi, ne sadrže aditive, manja je vjerojatnost za alergijske reakcije, nemaju štetan utjecaj na okoliš, a nakon njih kuća miriše puno svježije nego nakon klasičnih jačih kemijskih sredstava. Naravno, prvi korak je da prije čišćenja kuću dobro usisaš i tako ukloniš nečistoću i prašinu. 

Usisavanje tepiha i podova usisavačem bez vrećice

Za usisavanje tepiha i podova predlažemo ti usisavač bez vrećice napravljen s tehnologijom PowerCyclone tvrtke Philips, koja osigurava najučinkovitije odvajanje prašine i prljavštine koja ulazi u usisavač. Za usisavač nisu potrebne vrećice, a napravljen je za dugotrajan rad. A, vrijeme ćeš uštedjeti i tako što ne moraš kupovati i mijenjati vrećice na usisavaču.

Ovi aparati sakupljaju prašinu u male spremnike koji se mogu isprazniti po potrebi, bez gubitka usisne snage tijekom procesa čišćenja. Spremnik za prašinu je vidljiv pa možeš vidjeti kako se prašina i prljavština nakupljaju, što olakšava pražnjenje spremnika kada se napuni. Svi Philips usisavači bez vrećice pružaju radne značajke koje osiguravaju temeljito čišćenje. Snažni su, a ipak jednostavni za uporabu.

Domaća sredstva za čišćenje

Danas, kada je potreba za ekološkom osviještenošću sve veća, a čistoća presudna za zdravlje pravo je vrijeme da se riješiš svojih starih tehnika čišćenja i kreneš iznova s prirodnim alternativama.

  • Čisti sapun - toplom vodom i običnim komadićima sapuna očistit ćeš gotovo sve. Jednostavna metoda i učinkovita, a u ovu smjesu možeš dodati i malo sode bikarbone.
  • Soda bikarbona - mineral iz prirode u kućanstvu možeš primijeniti na brojne načine, a kupiti je možeš u ljekarni.
  • Bijeli ocat - možeš ga koristiti za pranje stakla i pločica i uklanjanje mrlja od čaja na šalicama. Ako ga pomiješaš sa sodom bikarbonom, dobar je za poliranje bakra i mjedi.
    sok od limuna - limunska kiselina jedno je od snažnijih prirodnih sredstava za čišćenje, lijepo miriši i čisti savršeno.
  • Eterična ulja - ulja od čajevca, limuna, majčine dušice, kadulje i eukaliptusa imaju dezinfekcijska svojstva, a mogu se dodavati svim prirodnim sredstvima za čišćenje.
  • Kuhinjska sol - je blago dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje.

Usisavač tvrtke Philips s vrećicom koja se jednostavno odlaže

Ako preferiraš klasičan tip usisavača, dobro rješenje ili izbor bi bio usisavač tvrtke Philips s vrećicom."Naš asortiman usisavača s vrećicom odlikuje nenadmašna usisna snaga, inovativne i učinkovite usisne četke koje pružaju neusporedive radne značajke, a sve je to rezultat ulaganja u našu tehnologiju. Štoviše, pazimo da proces odlaganja vrećice za prašinu bude higijenski te da se vrećica jednostavno odlaže u koš za smeće. Naši usisavači s vrećicom imaju posebno razvijene filtere s višeslojnim sustavima filtracije, tako da je zrak koji izlazi iz usisavača čišći od zraka koji u njega ulazi", poručili su iz Philipsa.

Potraži više informacija o Philipsovim usisavačima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.