Hrana 19. ožujka 2015.

'Free form' hrana bez jaja - novi trend

Saj-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U Nürnbergu se od 11. do 14. veljače održao Međunarodni sajam ekološke poljoprivrede i ekoloških proizvoda pod nazivom Biofach. Uz sajam Biofach, paralelno se održao Vivaness, sajam organske kozmetike za osobnu njegu i wellness. Posjetili smo sajam pa u video prilogu pogledaj kakve smo novosti doznali i koje ekološke novitete smo vidjeli

44 000 posjetitelja

Biofach Nürnberg jedan je od najvećih svjetskih sajmova ekološke proizvodnje, na kojem se prezentiraju prehrambeni eko proizvodi, kozmetika i tekstil proizveden od ekološki prihvatljivih sirovina, a ove godine održao se 26. put. Više od 44 000 posjetitelja iz 136 zemalja doputovalo je na godišnje druženje organske industrije u Nürnbergu. Uz porast od 5 posto u broju posjetitelja u odnosu na prošlu godinu, još jednom se potvrdilo da je Nürnberg svjetsko mjesto susreta za organske proizvođače i kupce. Na sajmu je bilo prisutno 2 348 izlagača, od kojih je 202 sudjelovalo na Vivaness sajmu za organsku kozmetiku za osobnu njegu i wellness.

Na sajmu su predstavljeni novi podaci istraživanja o potrošnji ekoloških proizvoda u Njemačkoj. U 2014. godini, njemačka kućanstva potrošila su 4,8 posto više organske hrane i pića u odnosu na prethodnu godinu. Tržište prirodne kozmetike također je znatno poraslo pa je tako zarada od prirodne kozmetika bila više od 1 milijarde eura, što je 10 posto više nego u 2013. godini.

'Free-form' i vegan

Na ovogodišnjem Biofachu posebnu pažnju privukla su dva trenda u prehrani: veganski i 'free-form'. Hrana koja ne sadrži jaja, gluten ili mliječni šećer naziva se 'free-form' te je počela imati sve veću ulogu na tržištu. Ovogodišnji sajam ugostio je 726 izlagača koji su nudili vegansku hranu što je znatno više nego prethodne godine kada ih je bilo 542. Na Biofach i Vivanesse sajamu održalo se više od 100 odvojenih panel diskusija u kojima je prisustvovalo više od 7000 zainteresiranih slušatelja i sudionika.

Sljedeći Biofach i Vivaness održat će se od 10. do 13 veljače 2016. u Nürnbergu.

Klikni i doznaj više o Prettiju i njihovim ekološkim brendovima

Klikni za recenziju Nocciolate.

Video snimila Jasna Duspara, montirao Tomislav Štefanac.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.