Eko 30. ožujka 2015.

Recenzija: Omegol s lanom bez glutena

Om-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Omegol sa sjemenkama lana margarinski je namaz obogaćen omega-3 masnim kiselinama, a s obzirom na to da je bogat vitaminima preporučuje se svima koji brinu o svom zdravlju i žele prehranu upotpuniti namirnicama visoke kvalitete. Isprobali smo novi Omegol namaz pa doznaj uz što se najbolje kombinira te kakvog je okusa i teksture

Okus

Omegol margarinski namaz sa sjemenkama lana ima neutralan do slankast okus tako da se može kombinirati sa slanim i slatkim namirnicama. Jela sam ga tijekom dva tjedna kao namaz na kruhu ili krekeru. Konzumirala sam ga samog na kruhu, ali i kao podlogu sendvičima. Na početku mi se činio slanog okusa, ali sam ga odlučila isprobati i s nečim slatkim pa sam ga namazala na kruh kao podlogu pekmezu i odlično se slagao sa slatkim pekmezom.

Kod ovog namaza posebno mi se svidjela pjenasta i lagana tekstura samog margarina u kombinaciji s hrskavim sjemenkama lana i prosa. Kada sam ga konzumirala za doručak primijetila sam da daje osjećaj sitosti pa nisam bila gladna nekoliko sati. Poslije konzumacije nisam osjećala nikakve neugodnosti poput nadutosti ili pak grčeva u trbuhu, a na to je zasigurno utjecalo to što ne sadrži gluten koji bi nekim ljudima mogao uzrokovati poteškoće.

Margarin ponovno postaje popularan u prehrani, a ako ga konzumiraš u umjerenim količinama i uz dodatak lanenih sjemenki na tvoj organizam može djelovati blagotvorno.

Ambalaža

Omegol s lanenim sjemenkama dolazi u praktičnoj plastičnoj ambalaži s poklopcem. Jednostavno se otvara, a proizvod je zbog oblika posudice lako uzeti nožem za mazanje. Ambalaža je u smeđim i žutim tonovima te odmah asocira na nešto prirodno.

Dodatne informacije:

  • Miris i okus: neutralan do slan
  • Kako konzumirati: kao namaz na kruhu ili krekeru ili kao podloga pekmezu, medu ili sendviču
  • Karakteristika proizvoda: bogatstvo omega-3 masnih kiselina
  • Dodatni benefit: sadrži nutritivno bogate sjemenke lana
  • Benefit za zdravlje: ne sadrži gluten
  • Količina: 250 g

Obilje vlakana

Novi Omegol sa sjemenkama lana i prosa sadrži i repičino ulje koje prirodno sadrži omega 3 masne kiseline, vitamine A i D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava te ne sadrži gluten. Sjemenke lana i prosa prirodan su izvor vlakana potrebnih ljudskom tijelu. One su važan biljni izvor blagotvorne omega-3 masne kiseline pod nazivom alfa-linolenska kiselina (ALA) koja doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi ukoliko se unosi u količini od 2 g dnevno. U tradicionalnoj kuhinji i pučkoj medicini sjemenke lana uvijek su bile prepoznate kao hrana koja pozitivno djeluje na ljudski organizam. Sadrže vitamin B6, folnu kiselinu, magnezij, željezo i kalcij.

U novom Zvijezdinom Omegolu, uz lan se nalazi i proso. Danas je proso sve važnija namirnica pogotovo u prehrani osoba koje ne podnose gluten. Proso sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu te magnezij i bakar. Nezasićene masne kiseline iz margarina važne za zdravlje. Omegol margarin je bogat nezasićenim masnim kiselinama, a proizvodi se od pomno odabranih sirovina visoke kvalitete. Masnoće iz margarina od velike su važnosti za normalno funkcioniranje organizma, jer su izvor energije, sastavni dio staničnih membrana te omogućuju prijenos i apsorpciju vitamina topivih u mastima, a hrani daju bolji okus, strukturu i aromu. Uz to su izvor esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam stvoriti, nego ih mora dobiti putem hrane.

Omegol sa sjemenkama sadrži:

  • sjemenke lana i prosa
  • repičino ulje bogato Omega 3
  • vitamine A i D važne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava
  • prirodno ne sadrži gluten

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.