Hrana 03. travnja 2015.

Zdrav uskrsni doručak

Brunc-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pripreme za Uskrs u punom su jeku. Osim šunke, francuske salate, purice i mlinaca koje svake godine poslužuješ kao uskrsnu trpezu, ove godine goste ili ukućane iznenadi ovom neobičnom kombinacijom. Slatko kisela kombinacija komorača i rikole uz mini rolice sa sirom, idealna su kombinacija za uskrsni brunch

Sastojci za mini rolice:

  • 3 lista za savijače
  • 1/2 kiselog vrhnja
  • 200 g svježeg sira
  • 5 šnita gaude
  • malo umaka od rajčice
  • sol, origano, bosiljak
  • suncokretovo ulje

Priprema: Svaki list za savijaču premaži uljem i listove posloži jedan na drugi. Zajedno pomiješaj kiselo vrhnje, svježi sir i začine. Na zadnji list savijače položi šnite gaude, a preko nje premaži smjesu sa svježim sirom i prelij s malo umaka od rajčice. Sve zajedno zarolaj u roladu i nareži na rolice debljine 1 cm. Rolice rasporedi u kalup na papir za pečenje i peci 20 minuta na 200 stupnjeva. Po želji, rolice posipaj parmezanom.

Sastojci za salatu:

  • narezana mrkva
  • 1 šaka suhih brusnica
  • 1 komorač
  • 5 cherry rajčica
  • 4 žlice brašna
  • 2 mlada luka
  • aceto balsamico, bosiljak, svježa metvica, maslinovo ulje
  • suncokretovo ulje

Priprema: Na malo suncokretovom ulju poprži cherry rajčice dok im kožica ne potamni. Dodaj još malo suncokretova ulja te poprži ploške komorača koje si obukla u brašno dok ne potamne. U tarioniku istuci svježi bosiljak i metvicu s acetom i maslinovim uljem. Sve sastojke pomiješaj i ostavi u hladnjaku do posluživanja.

Dobar tek!

Potraži još recepata Kristine Grofelnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.