Dijeta 01. svibnja 2015.

''Želim smršavjeti 10 kg u mjesec dana''

Dijeta-Mrsavljenje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na forum Mršavimo zajedno kluba javila se korisnica sa strogo donesenom odlukom - skinuti 10 kilograma u što kraćem roku, kako bi do ljeta imala savršenu liniju koju želi postići. Njezina rigorozna dijeta uključuje sedmodnevnu detoksikaciju tijela tekućim napitcima (voda, kava i narančin sok), od čega su je drugi članovi foruma odmah počeli odgovarali

Uz restriktivnu dijetu kilogrami se vraćaju

''Nemoj to željeti, pola godine kasnije imat ćeš 12 kilograma više! Radije poželi 5 kilograma manje u mjesec dana, ako ti što znači tuđe iskustvo. Osobno sam si zacrtala 2 kilograma manje mjesečno i kile mi se ne vraćaju'', odgovorila joj je korisnica Amazonka. S njom se složio i korisnik Zok, nazvavši njezinu dijetu preradikalnom. Uključi se u raspravu na forumu!

''Što je dijeta restriktivnija i gubitak kilograma brži to je jo-jo učinak izraženiji. Zato je prvi korak ka dugoročno vitkoj liniji praćenje kvalitetnog programa mršavljenja, a ne pomodne dijete. Mršavljenje zahtijeva trud, disciplinu i promjenu prehrambenih navika, a rijetki su oni koji su svjesni da je isto potrebno i da bi se dosegnuta tjelesna težina zadržala dugoročno'', pojasnila je nutricionistica Sandra Krstev Barać zašto treba izbjegavati dijete koje obećavaju brz gubitak kilograma u vrlo kratkom roku.

Vitka linija do ljeta bez izgladnjivanja je moguća

Nutricionistički tim Mršavimo zajedno kluba pojasnio je kako se upravo gubitak od pola do jednog kilograma tjedno smatra ključnim za efikasno i zdravo mršavljenje pa su stoga usvajanje zdravih životnih navika te održavanje postignutog stanja uz podršku stručnjaka i ostalih članova Kluba osnovni ciljevi ovog programa. Ovako se kilogrami možda smanjuju sporijim tempom, no postignutu željenu tjelesnu masu lakše je održavati. Klikni i doznaj više!

Mediteranski, vegetarijanski i kontinentalni jelovnici, treninzi za počenike i napredne vježbače te savjeti koje Klub nudi prilagođeni su potrebama svakog korisnika pa je mršavljenje učinkovito, sustavno i, prije svega, zdravo. Ako želiš mršavjeti na zdrav i prirodan način, učlani se u Mršavimo zajedno klub''Pri zdravom mršavljenju nije bitan samo broj kalorija, već i odakle te kalorije dolaze, nije isto ako primjerice 100 kcal dobiješ od zasićenih masnoća i 100 kcal od cjelovitih žitarica'', napominje nutricionistica. ''Svaki jelovnik unutar Mršavimo zajedno kluba je cjelovit i nutritivno uravnotežen te je u skladu s nutricionističkim preporukama. Stoga se poporučuje da se tijekom dana konzumiraju sva jela i pića unutar odabranog jelovnika kako bi se očuvalo zdravlje organizma. Jelovnici su prilagođeni dnevnim energetskim potrebama svakog korisnika te omogućuju kvalitetno mršavljenje.'' Unutar Kluba nipošto nema izgladnjivanja niti zabranjenih namirnica!

Ako imaš iskustva s uspješnim ili manje uspješnim gubitkom kilograma, uključi se u raspravu na forumu.

Učlani se u Mršavimo zajedno klub i uspješno izgubi kilograme na zdrav način.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.