Hrana 13. svibnja 2015.

Tortice od lješnjaka i jagoda u čaši

Jago-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predstavljamo Alisu Bunjevac, jednu od četiri nove blogerice koje će ti svaki tjedan donositi novi zdravi recept. Alisa ima blog na kojem predstavlja recepte bez glutena i cilj joj je pokazati da osobe koje ne mogu unositi gluten imaju pravo na jednako ukusnu prehranu kao i ostali. Alisa ti donosi recept za fine tortice od lješnjaka s jagodama

Alisa Bunjevac počela se baviti kuhanjem iz uvjerenja da osobe koje iz bilo kojeg razloga ne mogu unositi gluten imaju pravo na jednako ukusnu prehranu kao i ostali. S tom misijom je i pokrenula stranicu bezglutena.hr na kojem mnoge klasične recepte priprema na bezglutenski način. Čitateljima Zdrave Krave poznata je jer je osvojila drugo mjesto na natječaju 'Kuhaj u ritmu proljeća 2013.' za svoj recept za bezglutenske muffine s tikvicama. Zaljubljenica je u putovanja te uživa u dobrom društvu i hrani. Živi u Zagrebu, ali nedostaje joj rodni Dubrovnik. Majka je jednog dječaka koji je prvi degustator svih njenih jela. Alisu potraži i na Facebooku.

Sastojci:

Podloga: 

  • 100 g lješnjaka
  • 2 žlice kokosovog ulja 
  • 2 žlice agavinog sirupa

Krema: 

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml kiselog vrhnja 
  • 4 žlice agavinog sirupa 
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • jagode

Priprema:

  1. Na vrućoj suhoj tavi tostiraj lješnjake da im se odvoji opna. Najlakše je to napraviti tako da u suhu krpu staviš lješnjake te trljaš rukama dok se neodvoji opna. Prebaci lješnjake u mlinac za kavu (blender ili sl) i samelji ih
  2. Tople mljevene lješnjake pomiješaj s kokosovim uljem sobne temperature i agavinim sirupom. Toplina lješnjaka rastopit će ulje i dobit ćeš kompaktnu smjesu. 
  3. Rasporedi smjesu na 4 jednaka dijela i stavi je na dno čaša u kojima će se servirati tortice. Stavi u hladnjak.
  4. Mascarpone sir, kiselo vrhnje, vaniliju u prahu i agavin sirup miksaj dok ne dobiješ kremu. 
  5. Nareži jagode na ploškice. Slaži ploške jagoda uz rub čaše na podlogu. Sredinu ispuni kremom te na kraju ukrasi jagodama. Stavi u hladnjak da se krema stisne i da se tortice ohlade prije konzumacije
Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.