Psiha i seks Seks i veze 06. siječnja 2019.

8 uvjerenja kojih se trebaš osloboditi, ako ne želiš uništiti svoju vezu

Zena_21
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koče li te negativna uvjerenja u potrazi za ljubavnom srećom? Ako je odgovor "da" savjetujemo ti da nastaviš čitati ovaj članak i doznaš koja ti uvjerenja ne dopuštaju da uživaš u ljubavi koliko bi htjela.

"Ne izgledam dovoljno dobro"

Ovo uvjerenje jamči ljubavno razočaranje. Gotovo nitko ne izgleda kao s naslovnice časopisa, pa ni same ljepotice i ljepotani koji ih ukrašavaju. Naime, njihove su slike prije objave temeljito "fotošopirane" i očišćene od svih nesavršenosti. U stvarnom životu, velike su zvijezde sličnije običnim ljudima nego što možeš zamisliti. 

"Nisam dovoljno visoka (vitka, obrazovana, imućna)"

Ne postoji pravilo da poželjni muškarci izlaze samo s visokim ženama ili znanstvenici samo s intelektualkama. Sve su kombinacije moguće. Sjeti se izreke "suprotnosti se privlače...pa onda svlače".

"Povrijedili su me prije, povrijedit će me opet"

Ako te je prethodni partner povrijedio, razumljivo je da ćeš povremeno strahovati da ćeš to doživjeti i u idućoj vezi. No, imaj na umu da se ljubavni odnosi međusobno razlikuju kao i pojedinci. Nema temelja za uvjerenje da će nova veza ići jednakim smjerom kao i stara.

Možda te zanima... Ruski psiholog Mihail Labkovski: 15 opakih savjeta o ljubavi, odnosima i sreći Psiha i seks

Možda te zanima... Oslobodi se i pusti novu ljubav u život Psiha i seks

"Svi su muškarci nepouzdane svinje"

Moguće je da si imala neugodnih iskustava, no nije pošteno trpati sve muškarce u isti koš. Takvim stavom nećeš od sebe otjerati samo "muške svinje", već i one vrijedne pažnje, a oni - vjerovala ili ne - ipak postoje. Prepoznat ćeš ih po tome što nisu jako bučni i nametljivi.

Jesi li pronašla svoju karmičku ljubav?

"Ne zaslužujem dobrog muškarca"

Mnoge su žene uvjerene da ne zaslužuju dobrog i pouzdanog partnera, jer "ni same nisu dovoljno dobre". Razlog tome je najčešće veza iz prošlosti s partnerom koji nije bio čestit i sređen. Ako si jednom izlazila s budalom, nemoj pripisivati takve značajke svima ostalima.

"Nema šanse da bi takav muškarac ikad hodao sa mnom"

Ovo je nemoguće zaključiti "na prvu loptu". Možeš samo pretpostaviti što se nekom sviđa, no pravu ćeš istinu saznati jedino, ako provjeriš na vlastitoj koži. A odgovor bi te mogao ugodno iznenaditi.

"Čuvam ljubav i pažnju za onog pravog"

Ako si odlučila da ne želiš spavati ni s kim izvan ozbiljne veze, svejedno smiješ izlaziti i družiti se s pripadnicima suprotnog spola. Ne moraš hodati okolo s dubokim izrezom i natpisom "slobodna", no želiš li pronaći ljubav moraš nešto poduzeti. Ako ništa drugo, kreći se i budi otvorena za razgovor. U suprotnom muškarci neće ni znati da tražiš nekoga.

Možda te zanima... 10 razloga zašto ne možeš pronaći pravu ljubav Psiha i seks

Možda te zanima... 5 poznatih žena o prekidima i nesretnim ljubavima Psiha i seks

"Ljudi će me ogovarati, ako izlazim s više muškaraca"

Takav je stav vjerojatno imala tvoja baka, ali taj stav ne pripada današnjem vremenu. Velika je razlika između žene koja istovremeno izlazi s više muškaraca i one koja spava s više njih. Ne postoji ograničenje broja muškaraca s kojima smiješ izlaziti, bilo iz prijateljskih pobuda, ili u sklopu potrage za onim koji će ti najbolje odgovarati.

Kako prepoznati kraj veze?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.