Ljepota i relax 26. studenoga 2016.

Tri savjeta protiv celulita na rukama

Ruke_5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Najnoviji trend u području estetske medicine je lifting ruku. Prema podacima Američkog društva za plastičnu kirurgiju, u proteklih deset godina broj operacija nadlaktica povećao se za 50 posto. Osim opuštenih nadlaktica mnoge žene muči i celulit na rukama, a kako riješiti te nedostatke bez pomoći estetske kirurgije pitali smo tri stručnjaka - Seku Zebić kozmetologinju, Marina Bašića prof. kineziologije te Mary Novosel, aromaterapeutkinju.

Masažom i adakvatnim preparatima do zategnutih ruku za četiri tjedna

"Masaža nadlaktice sredstvima protiv celulita u kombinaciji s vježbanjem  sigurno će učvrstiti nadlaktice i ublažiti, ako ne i u cijelosti ukloniti celulit", rekla je Seka Zebić i objasnila da u Beauty Centru Biokozmetika Pet postižu jako dobre rezultate intenzivnim tretmanima: "Koristimo kozmetiku koja uklanja višak vode iz nadlaktica i razgrađuje masne naslage te učvršćuje kožu. Te preparate utrljavamo klijenticama tijekom polusatne masaže koju preporučujem jednom do dva puta tjedno tijekom tri do četiri tjedna. Na masaži se tkivo dubinski zagrijava što uzrokuje eliminaciju toksina. Kako bi rezultati bili vidljivi u roku od četiri tjedna, preparate bi trebalo utrljavati svakodnevno kod kuće te raditi vježbe za ruke."

Anticelulitno ulje iz kućne radinosti

Aromaterapeutkinja Mary Novosel, autorica nekoliko knjiga s područja prirodne kozmetike, među kojima je i "Anticelulitna revolucija" otkrila je recept za ulje protiv celulita na rukama, ali je naglasila da se najbolji rezultati postižu, ako se ulje koristi uz masažu.

Sastojci:

  • šaka listova svježeg bršljana (lišće bršljana iskidati na manje komade i usitniti prstima)
  • šaka mljevene crne kave
  • šaka naribanog đumbira
  • 300 ml sezamovog ulja
  • 10 kapi eteričnog ulja đumbira
  • 10 kapi eteričnog ulja borovice
  • 10 kapi eteričnog ulja papra

Priprema:

Pomiješaj bršljan, kavu i đumbir te ih stavi u veću staklenu posudu i zalij s uljem. Pusti pripravak da stoji deset dana i povremeno ga protresi. Nakon deset dana procijedi pripravak, dodaj eterična ulja i ulij u staklenu bocu. Svaki dan masiraj područje zahvaćeno celulitom ovom mješavinom.

Sklekovima i girjom protiv celulita

"Protiv celulita na rukama kao i celulita općenito pomaže plivanje, ali i bilo koja druga aktivnost poput trčanja ili vožnje bicikla. Ali najviše koristi rad s otporom i vježbe snage", rekao je Marino Bašić prof. kineziologije i napomenuo da je celulit uz vježbanje jedino moguće ukloniti uz odgovarajuću prehranu.  

"Vježba koja je za cijelo tijelo, a pomaže u borbi protiv celulita su marinci (burpees). Vježba se sastoji se od skleka i skoka te zamaha s girjom (kettlebell swing)", tvrdi Bašić i dodaje da je za postizanje rezultata važno usvojiti pravu tehniku.

Pročitaj više o vježbama Marinci (Burpees)

Trenerica Marija Andrijašević pokazala je tri vježbe s girjom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.