Ljepota i relax 11. kolovoza 2015.

Dječja zabava uz sigurno sunčanje

Avon-Uspr_4
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Djecu mlađu od tri godine ne izlaži direktnom suncu. Čak i kad si u hladu ili sunce trenutno skrivaju oblaci, znaj da 70 do 80 posto sunčevih zraka prolazi i kroz oblake. Bebina koža je tanka i može puno lakše izgorjeti od kože starijeg djeteta. To se pogotovo odnosi na bebe mlađe od 6 mjeseci. Kad sunčeve zrake uspiju doprijeti do bebine kože, mogu prouzročiti opekline, čireve i druga oštećenja kože. Bez obzira je li dijete svjetlije ili tamnije puti, moraš ga primjereno zaštiti

Djecu štiti od sunca svakodnevno

Ako je beba starija od 6 mjeseci, možeš namazati kremu po cijelom tijelu. Najbolji proizvodi za bebu štite i od UVA i UVB zraka. Većina zraka s kojima naša koža dolazi u kontakt su UVA zrake, koje mogu ošteti kožu. UVB zrake mogu oštetiti i kožu i oči i oslabiti imunitet, pa je najbolje dobro pročitati opis proizvoda kako bi bili sigurni u visinu zaštite. Svaka krema ima označen faktor zaštite od sunca (SPF). Što je viši, zaštita je bolja. Nemoj zaboraviti nanijeti kremu na usnice, uške i stražnji dio vrata.

Ako je vani oblačno, nemoj misliti da ne moraš zaštiti bebu. Iako dijete nema na oko vidljive opekline, ipak može imati oštećenja kože. Većina oštećenja ne događa se na plaži već u svakodnevnom životu. Kad roditelji idu s bebom na plažu, više su svjesni štetnog utjecaja sunca i redovito ih mažu kremom za sunčanje. Ne zaboravi zaštiti dijete i prilikom odlaska u jaslice, vrtić, park ili u šetnju.

Spremi se za zabavu i sigurno sunčanje!

Dječja koža osjetljiva je na sunčeve zrake te joj je potrebna posebna zaštita. Odaberi proizvode osmišljene posebno za djecu, s blagim formulama i visokim zaštitnim faktorom. Dobro je naučiti djecu korištenju zaštitnih proizvoda. Zahvaljujući mirisnim i obojenim formulama korištenje zaštitnih proizvoda postaje zabavno. Ne zaboravi da koža 'pamti' svaku sunčevu zraku i da dvije opekline tijekom djetinjstva mogu povećati budući rizik melanoma čak deset puta. Nanesi zaštitnu kremu na dječju kožu 30 minuta prije izlaganja suncu i ponovno nakon kupanja, brisanja ručnikom ili svaka 2 sata. Također, djeci oblači laganu odjeću i neka nose šešir i sunčane naočale.

Multivitaminska vodootporna krema za sunčanje za djecu SPF 50 

Kako djeluje:

Štiti visokim zaštitnim faktorom SPF 50, hidratizira, brzo se upija i ima hipoalergenu formulu s nježnim mirisom gume za žvakanje. Zaštita i pregršt zabave za najmlađe.

Sastav:

  • multivitamiski kompleks
  • hidratizirajući pantenol
  • umirujući ekstrakt aloe vere

Vodootporni tirkizni sprej za sunčanje za djecu SPF 30 

Kako djeluje:

Štiti zaštitnim faktorom SPF 30, hipoalergena formula u boji osigurava zabavno nanošenje. Lagani losion u spreju lako se nanosi, a dolazi u tirkiznoj boji koju će djeca obožavati. Čini dječju kožu mekom, hidratiziranom i glatkom. Otporan je na vodu i znoj i prikladan za osjetljivu kožu.

Sastav:

  • ekstrakt kamilice
  • hidratizirajući pantenol
  • umirujući ekstrakt aloe vere

Vodootporni losion za sunčanje za djecu SPF 50 

Kako djeluje:

Štiti visokim zaštitnim faktorom SPF 50 te tijekom 80 minuta kupanja. Lagani losion koji se lako nanosi s vodootpornom formulom u narančastoj boji djeca će obožavati, a njihova koža ostat će hidratizirana, meka i glatka. Otporan je na vodu i znoj te prikladan za osjetljivu kožu. Čarobna formula u narančastoj boji blijedi nakon nanošenja na kožu.

Sastav:

  • multivitaminski kompleks
  • hidratizirajući pantenol
  • umirujući ekstrakt aloe vere

Doznaj više o sunčanom ljetu uz Avon.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.