Eko 01. rujna 2015.

Zegevege festival pomiče granice!

Patrik
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već osmu godinu za redom organizira se ZeGeVege festival održivog življenja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi

Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu. 8. ZeGeVege festival održivog življenja održava se 4. i 5. rujna 2015., na Trgu bana Josipa Jelačića, i to u petak od 9 do 21 sat i subotu od 9 do 19 sati. Najmanje 40.000 posjetitelja i ove će godine obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, a izvođači i performeri koji podržavaju održiv način življenja i prava životinja nastupit će tijekom oba dana ZeGeVege festivala.

Snažan uz vegansku prehranu

Na ZeGeVege festival dolazi i najjači čovjek Njemačke i svjetski rekorder u dizanju teških tereta - Patrik Baboumian, koji je snažan uz vegansku prehranu. U petak 4.9. u 20:00 održat će predavanje "Vegan Power - Kako biti snažan i izdržljiv te ostvariti najteža sportska dostignuća".

Posjetitelji ZeGeVege festivala, na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 4. i 5. rujna 2015., na zanimljivim radionicama naučit će kako pohati bez jaja i pripremiti zdrave zelene sokove, sirove voćne lazanje i povrtne rolice, delikatesni falafel, palačinke bez jaja, ukusne namaze, bezmesne okruglice od tempeha, čokoladne kolačiće, razna jela od tofua i druga ukusna veganska jela. Pripremljena jela i napitke moći će odmah i degustirati. 

Popis svih radionica može se naći na www.zegevege.com.

Pogledaj najavni video festivala ispod članka!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.