Ljepota i relax 10. rujna 2015.

Korak po korak: kućni botox za kosu

Pegla1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Botox za kosu je hidratantni tretman koji regenerira oštećene vrhove i vrlo suhu kosu. Preporučuje se osobama koje kosu tretiraju kemikalijama, a posebno onima koji se blajhaju. Botox za kosu možeš naravno napraviti u frizerskom salonu, ali i kod kuće, ako slijediš ovih osam koraka

Tretman s instant učinkom

Botox sadrži molekule koje se prihvaćaju za područja na kojima je keratin, tvar koja sačinjava vlas, oštećen. Osim toga, preparatu se mogu dodati vitamini i sredstva za sjaj koji mogu imati daleko dugotrajniji učinak nego regeneratori. Botox za kosu djeluje direktno na vlasi, popunjava neravnine, pa samu vlas čini debljom, a kosu bujnijom i s više volumena. Posebno se preporučuje onima sa oštećenom kosom ili ženama koje se svakodnevno feniraju ili peglaju kosu. Također pomaže da se kosa ne petlja što će pomoći da se manje oštećuje. Učinak botoxa vidljiv je na kosi dok je ne opereš 10 do 15 puta ili manje (ovisno o vrsti kose). Uglavnom se savjetuje da se tretman napravi jednom mjesečno kako se kosa ne bi zasitila.

Osam koraka do meke i sjajne kose

  1. Prvo što trebaš napraviti je da kupiš bočicu botoxa. Pronaći ćeš ga u trgovini specijaliziranoj za frizersku opremu, gdje se ujedno možeš i raspitati koji da kupiš jer je ponuda velika. Osim u specijaliziranim trgovinama botox možeš kupiti i u većini frizerskih salona.
  2. Prije nego što naneseš botox, kosu dobro operi, najbolje da je dva puta šamponiraš kako bi s nje uklonila svu masnoću. Osuši kosu sa sušilom za kosu. Botox se nanosi na suhu ili vlažnu kosu.
  3. Pripremi botox, tako da protreseš bočicu i pomiješaš njezin sadržaj sa 150 mililitara vode. Mješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
  4. Ako se voda i botox iz bočice ne pomiješaju kako treba, najbolje rješenje je da ih zagriješ na laganoj vatri i miješaš zajedno dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
  5. Kada ti kosa bude suha, a smjesa jednolična, podijeli kosu u pramenove i nanosi pripravak, najbolje s četkom za bojenje kose. Važno je da svu kosu namažeš s botoxom.
  6. Kad naneseš botox na cijelu kosu stavi najlonsku kapu na glavu (možeš i vrećicu) i zagrijavaj je s fenom 20 minuta. Zatim isperi kosu s vodom kako bi uklonila botox.
  7. Nakon što ispereš kosu vodom, važno je da je osušiš sušilom i zatim upotrijebiš glačalo za kosu. Upotreba glačala za kosu je ključan korak jer ono pomaže da ostatak proizvoda penetrira u vlas kose i ostvari svoj puni učinak.
  8. Nakon što završiš s glačanjem kose kućni tretman nanošenja botoxa možeš smatrati završenim. Učinak će biti trenutan, a kosa meka i sjajna.

Maslinovo ulje ti može pomoći protiv ispadanja kose, pročitaj kako.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.