Hrana 15. rujna 2015.

Hrana uz koju nikad nećeš biti gladna

Plod-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako kada jedemo nutritivno siromašnu hranu naš organizam je i dalje gladan i želi još i još. Doznaj koja hrana će te činiti sitom dulje vrijeme. Počni jesti više povrća, voća, fermentiranih mliječnih proizvoda mesa i složenih ugljikohidrata kao prilog

Nutritivno bogata hrana

Za međuobrok biraj sezonsko svježe voće, sušeno voće (pripazi da nije ušećereno), orašasto voće ili povrće poput mrkve, celera, korabice u štapićima u kombinaciji s jogurtom ili drugim fermentiranim proizvodom, ali strogo ograničene na šaku po obroku i tvoj organizam će se zasititi pa neće tražiti stalno još!  Prednost daj složenim ugljikohidratima poput krumpira, riže, tjestenine, tamnog kruha te ostalim žitaricama - ječmu, raži, heljdi.

Dobar izvor bjelančevina životinjskog podrijetla su puretina, piletina, jednom tjedno crveno meso, svježi sir, jaja i fermentirani mliječni proizvodi poput jogurta, kiselog mlijeka, acidofila ili kefira te riba, rakovi i školjke. Mahunarke (grah, grašak, bob, mahune, slanutak), cjelovite žitarice i orašasto voće opskrbit će tvoj organizam bjelančevinama biljnog podrijetla i dati ti osjećaj sitosti.

-

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.