Ljepota i relax Prirodno lijepa 26. srpnja 2016.

3 recepta za domaći maslac za zanoktice

Maslac630
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zanoktice puno ljepše izgledaju kada ih režemo nego kada ih samo potisnemo, ali znaš li da zanoktice ne bi smjela rezati? Što više trgamo kožicu, to je veća vjerojatnost da će se ponovno stvoriti. Donosimo ti 3 recepta za maslac za zanoktice koji možeš napraviti kod kuće

Njeguj zanoktice hranjivim uljima

Zanoktice su zapravo mrtvo meso oko nokta i iako mislimo da ničemu ne služi, ono štiti nokat i kožu na noktu od infekcija. Zanoktice se smatraju upalnim procesom kod korijena nokta koji se manifestira razvlačenjem i pucanjem nježne i tanke kožice oko nokta, a ponekad se stvaraju i ranice. Osim zbog suhoće kože, zanoktice mogu nastati i uslijed nepravilnog i nestručnog manikiranja, kod učestalog korištenja agresivnih lakova za nokte i acetona koji dodatno isušuje kožu ili čak nedostatka vitamina i minerala u tijelu, primjerice željeza i kalcija.

'Važno je reći da što više trgamo kožicu, to je veća vjerojatnost da će se ponovno stvoriti. Tijekom cijele godine savjetujem njegu ruku i noktiju vlažnim kremama i hranjivim uljima u sticku. Kada se zanoktice pojave, najbolje ih je omekšati u mlakoj vodi i nježno potisnuti prema korijenu nokta, ali nikako nemoj koristiti agresiju i trgati ih, kako se upalni proces ne bi pogoršao. Ako, ipak dođe do jače upale, krvarenja ili gnojenja svakako posjeti kozmetičara. Kozmetičar će pravilno očistiti i dezinficirati područje oko nokta, a tretman koji svakako preporučujem obaviti u kozmetičkom salonu je parafinska kupka', savjetuje Zdenka Bošnjak iz Beauty Centra Zdenka.

3 domaća maslaca za njegu zanoktica

Kokos lavanda maslac

2 žlice kokosova ulja pomiješaj s kapi eteričnog ulja lavande i dobit ćeš mirisni maslac za zanoktice. Kokosovo ulje njegovat će zanoktice, a ulje lavande dezinficirat će ih i kako ne bi došlo do upala. 

Aloe maslac

Pomiješaj jednu žlicu aloe vera gela s jednom žlicom kokosova ulja i dobila si fini maslac. Aloe vera smanjit će sitne ranice na zanokticama i ubrzat njihovo zacjeljivanje.

Za što još možeš koristiti kokosovo ulje doznaj ovdje.

Maslina i shea maslac

Recept za maslac za zanoktice od shea maslaca i maslinova ulja potraži u videu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.