Psiha i seks Seks i veze 01. svibnja 2021.

12 savjeta slavne ginekologinje za što bolje seksualno iskustvo

Ženski orgazam
Foto: Guliver/Shutterstock Shvati da je tvoj užitak važan i nemoj se zadovoljiti partnerom koji ne uvažava tvoje potrebe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. Christiane Northrup slavna ginekologinja i autorica više bestselera, među kojima je "Žensko tijelo, ženska mudrost", pored ostalog tvrdi da neovisno o tvojoj dobi, najbolji seks možeš doživjeti sljedeći njenih jedanaest savjeta.

Zaboravi Kegelove vježbe i pokušaj ove

  • Usredotoči se na svoj užitak. Bez obzira na to uživaš li u seksu s partnerom ili sama, najvažnije je da se povežeš sa svojom vitalnom silom i uživaš u tom iskustvu.
  • Traži ono što želiš. Shvati da je tvoj užitak važan i nemoj se zadovoljiti partnerom koji ne uvažava tvoje potrebe.
  • Odvoji vrijeme koje ti je potrebno. Prestani gledati na sat i predaj se užitku! Uživaj u svakom trenutku i ne brini zbog toga koliko ti je vremena potrebno da se zagriješ ili da dosegneš vrhunac uzbuđenja.
  • Sjeti se da orgazam započinje prvim stezanjem tvog pubokoksigealnog mišića. Nemoj pokušavati “postići” bilo što.
  • Koristi dovoljno lubrikanta. Kad si dovoljno podražena i krv ti dobro cirkulira, sluznica u pravilu sama od sebe postane deblja, ali možeš si pomoći bezreceptnim lubrikantima. Toplo preporučujem one koji sadržavaju biljku Puerariju mirificu. Receptne estrogenske kreme također mogu učiniti tvoju vaginalnu sluznicu debljom.
  • Učini dno svoje zdjelice fleksibilnim i funkcionalnim. Umjesto da primjenjuješ staru Kegelovu tehniku stezanja mišića, aktiviraj cijelu skupinu mišića u dnu zdjelice kako bi više uživala u snošaju te prevenirala urogenitalnu inkontinenciju. Ako ustaneš 32 puta dnevno sa svog radnog mjesta i potom ponovno sjedneš, već i to može pomoći. Drugi djelotvoran način jačanja dna zdjelice jest leći na leđa tako da donji dio leđa spustiš na pod. Uvuci srednji prst u vaginu. Stegni vaginu tako da osjetiš pritisak na prstu. Nemoj stezati mišiće stražnjice. Samo stisni svoj prst u vagini. Bar jednom dnevno izvedi niz brzih i duljih stezanja tako da možeš osjetiti razliku u pritisku vagine.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Zanima te kojih 5 stvari šteti seksualnom životu? Saznaj mišljenje stručnjaka.

Probudi svoju kundalini energiju

  • Upoznaj svoju erotsku žensku anatomiju, cijeni je i izražavaj joj ljubav.  Tvoja erotska anatomija je čudesan dar! Upoznaj je te otkrij kako možeš ugodno stimulirati to područje.
  • Održavaj optimalnu razinu vitamina D. Dovoljna razina vitamina D može spriječiti tjeskobu i depresiju, uobičajene neprijateljice libida. Vitamin D možeš unijeti izlaganjem suncu te dodacima prehrani.
  • Spavaj dovoljno. Većini žena potrebno je osam do deset sati sna za optimalno funkcioniranje. San te obnavlja na staničnoj razini. Omogućuje ti da se oslobodiš nakupljenih hormona stresa koji uzrokuju upalne procese, prethodnike bolesti.
  • Probudi svoja zdjelična energetska središta. Tvoja prva čakra je središte kundalini energije i u njoj doživljavate svoju životnu silu. Druga čakra je tvoje drugo energetsko središte, a može postati usporena i blokirana ako imaš neriješena emocionalna pitanja u pogledu seksa, novca i moći. Otpusti gnjev, povrijeđenost i strah te napuni svoje niže čakre energijom upuštajući se u aktivnosti koje pokreću tvoje kukove.
  • Pronađi novog partnera ili postani nova partnerica. Kad iskusiš svoju slasnu seksualnost i upustiš se u samozadovoljavanje, postaješ još poželjnija. Bolji seks započinje s tobom.
  • Svjesno unosi svetost u svoj seksualni život. Zapali mirisne svijeće, pusti lijepu glazbu i budi boginja čiji je tjelesni užitak kanal za iscjeljivanje svijeta.

Ako više ne uživaš u seksu, pročitaj moguće razloge.

Možda te zanima... Osam slavnih žena otkriva što vole u seksu Psiha i seks
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeUslugazajma

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.