Dijeta 17. studenoga 2015.

Uz dijetu kolačima gubi se 1 kg tjedno

Kol-Uspr_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što misliš o dijeti u kojoj jedeš muffine, palačinke i torte, a gubiš kilograme? Da i to je moguće jer je na ovoj dijeti kalorijski unos samo 1200 kcal pa se gubi čak kilogram tjedno. Doznaj više o principima dijete kolačima i kako je nastala

Browniesi, muffini, palačinke

Australska gurmanica Deborah Schipper osmislila je dijetu čišćenja kolačima i tortama namijenjenu onima kojima se teško odreći slastica dok su na dijeti. Tvrdi kako je ovo dijeta 's razlikom'. Postoje dva dijela ove dijete, plan prehrane koji traje četiri tjedna i koji je detaljno razrađen, od dnevnih obroka do međuobroka. Drugi dio dijete je knjiga s više od 100 recepta za kolače kao što su cheesecake od jagoda, browniesi pa čak i palačinke i te sve slastice možeš jesti kroz četiri tjedna dijete.

Svi recepti su bez glutena i puni korisnih sastojaka, kao što su bademi, kokosovo ulje, grčki jogurt i kakao. Za razliku od kolača koji se mogu kupiti u trgovini te su puni bijelog rafiniranog šećera, brašna, konzervansa, umjetnih boja, biljnog ulja i trans masti kolači iz ove dijete prepuni su esencijalnih vitamina, minerala i proteina. Što se tiče okusa kolača, osnivačica dijete kaže kako većina kolača iz njezine dijete ima teksturu poput brownija. 

Samo 1200 kcal

U kuharici ima i laganih kolača te palačinki s dodatkom izmiskanih jaja kako bi se dodali proteini. Također navodi kako su porcije velikodušne, poput jednog muffina ili jednog velikog kolača. Na primjer, za jedan doručak možeš imati kruh od banana, a poslijepodne pojedeš čokoladni muffin. Takvi obroci zajedno sa slanim jelima koji su bogati bjelančevinama i povrćem daju uravnoteženu prehranu svaki dan.

Nutricionistica dr. Marion Nestle rekla je kako ovakav plan prehrane i recepti zaista djelulu za gubitak kilograma jer je lakše izdržati dijetu ako se može pojesti nešto slatko za čim žudiš. S obzirom na to da je dnevni unos samo 1200 kalorija uključujući i sve one slastice u obliku muffina i palačinki, dijeta mora djelovati i kilogrami se sigurno tope. Nutricionistica napominje kako dijetu nije preporučljivo dugo držati jer ima malo kalorija, a tjedno se može izgubiti jedan kilogram. Ako ti težina prestane s vremenom padati, moraš jesti manje ili povećati tjelesnu aktivnost.

Doznaj trikove kojima možeš ubrzati metabolizam.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.