Ljepota i relax 20. studenoga 2015.

10 tretmana koji će te šokirati

Dem-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što si sve spremna učiniti za ljepotu? Koliko god lude ideje imala, netko ih je već sigurno isprobao! Demi Moore pomlađuje kožu tretmanima na kojima joj pijavice sišu krv, a za uljepšavanje neki koriste i sluz puževa, izmet slavuja, ovčju posteljicu i masažu kaktusom. Da, dobro si pročitala, kaktusom!

1. Pivske kupke

Pivske kupke, popularan su ritual opuštanja u Češkoj, Njemačkoj i Austriji, a kod nas ih možeš isprobati u Slavonskom Brodu. Zbog bogatog sastava B2 i B12 vitamina i ljekovitosti pivskog kvasca, upravo se pivska kupka preporučuje svima koji žele nahraniti i regenerirati svoju kožu. Također, redovito kupanje u pivi može posvijetliti kožu i kosu i učvrstiti nokte. Brojna istraživanja svjetskih znanstvenika potvrdila su povoljan utjecaj umjerenog konzumiranja piva na naš organizam, stoga i ne čudi kako su u mnogim wellness centrima u svijetu u svoju ponudu, osim vinskih i čokoladnih, uključili i pivske kupke.

2. Sauna s krušnom peći

Korejci se kunu u saune s krušnom peći. To je njihova tradicija još iz 15. stoljeća, a uključuje sjedenje u sobi koja se grije iz peći u kojoj gori borovina. Svi su zamotani u jutenu odjeće kako bi zaštitili svoje tijelo od intenzivne topline. Znojenje u takvoj vrsti saune pospješuje opuštanje tijela i smanjuje bolove u ramenima, glavi i vratu, a također poboljšava izgled kože.

3. Detoks pijavicama

Žene su u srednjem vijeku na uši postavljale pijavice, da im ispiju krv i u lice unesu bljedilo, koje je bilo znak visokog roda i bogatstva. Još gore, neke su si žene puštale krv, a druge si u kožu utrljavale smjesu nekoliko otrovnih kemikalija. Detoksikacija pijavicama nije zaboravljena ni danas pa još uvijek mladolika glumica Demi Moore tvrdi da za njezin izgled nisu zaslužne estetske operacije, već česti beauty tretmani, uključujući i tretman pijavicama koje joj sišu krv i tako čiste organizam i pomlađuju kožu. Doznaj više o detoksu pijavicama.

4. Masaža zlatom

U nekim masažama lica koristi se zlato da izgleda dobro. Serum koji ima čestice 24-karatnog zlata učvršćuje kožu lica, zateže ju i smanjuje bore. Zlato odlično djeluje na lice jer usporava potrošnju kolagena i pomaže smanjiti vidljive znakove starosti.

5. Krema za lice sa sluzi puža

Kreme s puževom sluzi odnedavno su hit u kozmetici. Ovo su sredstvo za uljepšavanje davno otkrile peruanske Indijanke, a u 20. stoljeću proširilo se po svijetu. Puževe izlučevine bogate vitaminima i bjelančevinama navodno pružaju djelotvornu zaštitu protiv ultraljubičastih zraka, daju koži zdravo rumenilo, ravnaju bore i odstranjuju mrlje i akne. Doznaj više.

6. Tretman izmetom slavuja

Gejše u Japanu nosile su tešku i toksičnu šminku koja im je loše djelovala na ten pa su koristile izmet slavuja kako bi obnovile i oporavile kožu i ten. Krema čiji je ključni sastojak slavujev izmet daje koži svilenkasto bijeli ton, koji u Zemlji izlazećeg sunca slovi kao znak profinjenosti i plemenitosti.

7. Anti-age krema s ovčjom placentom

I ovčje tijelo osigurava blagotvorne sastojke za podmlađivanje i ljepotu. Velika potražnja vlada za placentom, odnosno posteljicom, ovojnicom u kojoj raste zametak janjeta. Ovčja placenta je osnovni sastojak brojnih  anti-ageing krema, a njihovi korisnici kažu da čine kožu sjajnom, uklanjaju bore i štite od UV zračenja. Ovčja je placenta po kemijskom sastavu vrlo nalik ljudskoj i podjednako obiluje vitaminima, aminokiselinama, mineralima i enzimima koji regeneriraju kožu.

8. Masaža kaktusom

Iako je masaža najvjerojatnije posljednja stvar koja ti padne na pamet dok misliš o kaktusu, upravo se ovom bodljikavom biljkom trlja koža i čiste toksini iz tijela, koje upijaju sokovi kaktusa. Ujedno, sokovi kožu čine mekšom.

9. Pedikura ribicama

Vrsta sitnih ribica garra rufa imaju osobit apetit za ljudsku kožu pa su se Kinezi i Japanci dosjetili da bi mogli uz njihovu pomoć odstranjivati odumrlo tkivo kože s nogu. Tako je smišljen tretman pri kojemu klijent umače stopala u bazen pun gladnih ribica, koje grickaju i uklanjaju mrtve stanice s površine kože. Nakon polusatnog hranjenja, Garra rufe su site, a stopala meka i glatka. U Maleziji postoje bazeni za riblju obradu cijelog tijela, a takvom se tretmanu podvrgavaju bolesni od psorijaze i ekcema, na koje povoljno djeluju enzimi koje ribice luče. Zdravstveni organi nisu oduševljeni ribljom terapijom, jer iste ribice grickaju kožu većeg broja pacijenata, što omogućuje prenošenje zaraze.

10. Masaža zmijama

U toplicama u sjevernom Izraelu koriste se kraljevske zmije iz Kalifornije i Floride, kukuruzne zmije i mliječne zmije za masažu. Tamo vjeruju da fizički kontakt s reptilima može biti relaksirajuće iskustvo. Tvrde da jednom kad ljudi prevaziđu početne sumnje, počinju se opuštati. Veličina zmije ovisi o vrsti masaže. Veće zmije ublažuju dublje mišićne tenzije, a manje zmije stvaraju vibrirajući efekt

Potraži više o neobičnim tretmanima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.