Hrana 20. studenoga 2015.

Zobeni kolačići s brusnicama

Oat
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrij pećnicu na 200°C. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, vanilin šećer, brusnice i cimet. U maloj zdjeli pomiješaj biljni margarin za pečenje, jaje, med i Alpro napitak od zobi dok se ne sjedine. Dodaj smjesi s brašnom. Miješaj dok tijesto ne bude jednako gusto

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna (prosijanog)
  • 150 g zobenih pahuljica (ne onih koje se brzo kuhaju)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 jušne žlice meda
  • 1 jušna žlica vanilin šećera
  • 70 g sušenih brusnica
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 3 jušne žlice biljnog margarina za pečenje (otopljenog)
  • 1 veliko jaje (lagano umutiti)
  • 200 ml Alpro napitka od zobi
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200°C. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, vanilin šećer, brusnice i cimet
  • U maloj zdjeli pomiješaj biljni margarin za pečenje, jaje, med i Alpro napitak od zobi dok se ne sjedine. Dodaj smjesi s brašnom. Miješaj dok tijesto ne bude jednako gusto.
  • Stavi 1 jušnu žlicu tijesta na lim za pečenje i ponavljaj dok tijesto ne bude na limu za pečenje. Peci dok ne postane zlatnosmeđe, 15 do 20 minuta.
  • Pusti da se kolačići ohlade na žičanoj podlozi 5 minuta i posluži.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.