Psiha i seks 17. travnja 2016.

7 navika koje rastužuju tvoju vaginu

Vagina-Zena
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki kvalitetan odnos podrazumijeva reciprocitet, a to ne mora biti samo s drugim osobama, nego i s vlastitim organima. Primjerice, razmisli koliko ti tvoja vagina donosi zadovoljstva tijekom seksa, ona se sama i čisti, a jedno od njezinih fascinantnijih svojstava je što ti, ako se zato odlučiš omogućuje donošenje novog života na svijet. Prema tome, ako već nisi, vrijeme je da i ti njoj ukažeš poštovanje ili je prestaneš maltretirati s nekim od sljedećih stvari

Vožnja na biciklu bez navlake za sjedalo

Jesi li ikada osjećala nelagodu na velikim usnama tijekom dulje vožnje biciklom? Ako jesi, to je bio vapaj tvoje vagine da prestaneš ili promijeniš položaj jer taj način sjedenja je pritiskao živce i smanjivao dotok krvi u tvoje međunožje. Ako takvu aktivnost češće ponavljaš to može umanjiti osjetljivost genitalija. Na Sveučilištu Yale  2012. napravljeno je istraživanje koje je pokazalo da žene koje vježbaju na stacionarnom biciklu čije su ručke niže od sjedala češće osjećaju nelagodu u vaginalnom području. Ako si imala slično iskustvo kupi silikonsku navlaku i podesi visinu sjedala.

Ne presvlačiš se nakon treninga

Vaginalno područje puno je žlijezda lojnica, a kao što znaš znoj i i odjeća koja ne propušta dovoljno zraka mogu biti pravi rasadnik bakterija. Neke od tih bakterija mogu dospjeti u vaginalni kanal i poremetiti ravnotežu što u konačnici može uzrokovati infekciju. Stoga nakon vježbanja čim prije se istuširaj i presvuci u suhu i čistu odjeću.

Saznaj je li tvoj vagina dovoljno kisela!

Predigra koja uključuje čokoladni sirup i šlag

Ako tvoja seksualna fantazija podrazumijeva mazanje intimnih dijelova tijela slatkim preljevima, pazi da ti šećer ne uđe u vaginu jer može poremetiti njezin prirodni pH i uzrokovati gljivičnu infekciju.

Upss, boli te tijekom seksa? Saznaj zašto!

Pretjerana upotreba sapuna ili gelova za tuširanje

Čak i blagi sapun može izazvati iritacije na tvojoj vagini. Što manje sapuna budeš koristila tvoja će vagina biti sretnija. Sasvim je dovoljno da se jednom dnevno ili nakon treninga opereš sa sapunom koji ne sadrži mirise jer ti dodaci najčešći uzrokuju svrab i peckanje. Ako si na poklon dobila sol za kupanje, najbolje je da je da je držiš u kutiji kao ukras jer sadrže dosta kemikalija koje mogu uzrokovati vaginalne iritacije.

Stavljaš voće i povrće u vaginu

Ako povremeno radi samozadovoljavanja posežeš za voćem ili povrćem, radiji razmisli o nabavci vibratora jer čak i organski uzgojeno sadrži bakterije nepoželjne za tvoju vaginu.

Tetovaža na vagini ili blizu nje

Stavljanje tetovaže na bilo koji dio tijela može uzrokovati crvenilo i upalu, a  osobito na osjetljivom genitalnom području. Pa, ako se odlučiš za tetovažu na vaginalnom području to znači da dobrovoljno pristaješ na svrab i iritacije. Čak i privremena tetovaža može izazvati takav učinak, stoga imaj na umu da je bilo koji drugi tijela bolji izbor za to.

Umjesto lubrikanata koristiš baby ulje

Dječja ulja su gušća i teže se ispiru, pa se mogu dulje zadržati u tvom vaginalnom kanalu, a na njima može biti i pokoja bakterija, a rezultat je kao što već pretpostavljaš infekcija. Najbolje je da koristiš lubrikante na bazi silikona i vode jer se lako ispiru.

Znaš li kako svoju vaginu možeš pomladiti za samo 15 minuta?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.