Hrana 18. svibnja 2011.

Juha od špinata, bosiljka i skute

Juha_Od_Spinata2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom radnog tjedna teško je uvijek odvojiti vrijeme za kuhanje i tada dobro dođu recepti poput ove juhe sa špinatom, bosiljkom i paškom skutom. Za oko pola sata imat ćeš gotov brz, zdrav i ukusan obrok

Meni se izrazito sviđa aroma koju ovom jelu daju kombinacija špinata i bosiljka. Ako imaš vrt svakako probaj ovo napraviti sa svježe ubranim mladim špinatom, a ako ne, uvijek je lijepo rano ujutro prošetati tržnicom u potrazi za najboljim namirnicama. Za ovu juhu mi se najboljim pokazao mladi špinat - pod tim mislim baby špinat ili onaj koji još uvijek nema zadebljanu stabljiku.

Sastojci za 4 osobe

  • 350 g mladog špinata
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • 150 g paške ovčje skute
  • 2 češnja mladog češnjaka
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema s guštom

  1. Mlijeko i vodu prokuhaj.
  2. Očisti i operi mladi špinat te gablanširaju vrućoj slanoj vodi oko 1 minutu. Dobro ocijedi.
  3. Na maslinovom ulju kratko poprži cijele češnjeve češnjaka. Zatim dodaj špinat i kratko poprži oko minutu.
  4. Izvadi češnjeve češnjaka.
  5. Uz pomoć štapnog miksera izmiksaj zajedno špinat te vodu s mlijekom i dodaj svježi bosiljak, 4 žlice ovčje skute, 4 žlice maslinovog ulja te soli i papra po želji.
  6. Sve dobro izmiksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako ti se čini previše gusta možeš dodati još malo mlijeka, a ako je pak previše rijetka dodaj još malo skute.
  7. Serviraj odmah, toplo, uz žličnjak od skute u sredini te nekoliko listića bosiljka i, ako želiš, šnita prepečenog kruha.

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.