Hrana 16. rujna 2011.

Izbor Kruha godine 2011.

Zk_Kruhgodine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izbor Kruha godine 2011. u organizaciji portala Zdrava Krava je prvi online i offline projekt u Hrvatskoj u kojem sudjeluje javnost i struka, a kojim se podiže opća svjesnost o važnosti konzumiranja zdravog i ukusnog kruha svaki dan! Projekt počinje 15. rujna i traje do kraja listopada, a odvija se u dva kruga

Prvi krug traje od 15. rujna do 10. listopada javnim pozivom i objavljivanjem prijavnice za natječaj u izboru Kruha godine 2011. U natječaju mogu sudjelovati svi pravni subjekti koji zadovoljavaju osnovne standarde Pravilnika projekta.

Stručni žiri nakon degustacije bira tri najbolja kruha

Članovi stručnog žirija će od pristiglih prijava napraviti uži izbor od deset vrsti kruha koje će degustirati te nakon degustacije odabrati tri nominirana kruha za izbor Kruha godine!

Stručni žiri čine: liječnik prof. dr. sc. Željko Krznarić, nutricionistica dr. sc. Darija Vranešić Bender, kulinarski stručnjak Robert Ripli, predstavnica zakonodavstva doc. dr. sc. Jelena Đugum, te urednica portala Jasna Duspara.

Čitatelji Zdrave Krave daju svoj glas za kruh godine

Drugi krug počinje 13. listopada i traje do kraja mjeseca i to kroz aktivnu komunikaciju s registriranim korisnicima odnosno čitateljima portala koji će prema osobnoj procjeni dati glas onom kruhu koji je za njih najbolji. Povodom Svjetskog dana hrane na portalu će se u drugom dijelu listopada i javno objaviti ime kruha koji je osvojio počasni status Kruha godine.

Ispuni prijavnicu i sudjeluj u izboru Kruha godine 2011. prema ocjeni stručnog žirija i glasanju čitatelja portala Zdrava Krava.

Tri osnovna kriterija za izbor Kruha godine 2011. su:

  1. Usklađenost s Pravilnikom o pekarskim proizvodima
  2. Zdravstvene i nutritivne karakteristike kruha (nutritivna vrijednost, udio poželjnih tvari, utjecaj na zdravlje)
  3. Okus kruha

Pogledaj pravilnik projekta!

Cilj projekta

Cilj projekta je kroz aktivnu komunikaciju s čitateljima portala (glasanje, sudjelovanje u nagradnoj igri 'Moj prirodni kruh' ), stručne članke, reportaže, intervju i druge sadržaje posvećene kruhu:

  • podići svjesnost javnosti o važnosti konzumiranja kvalitetnog, zdravog i ukusnog kruha svaki dan!
  • potaknuti pekarsku struku odnosno industriju na proizvodnju što kvalitetnijeg kruha čiji sastojci jamče visoku kvalitetu i dobar okus
  • popularizirati pripremu kruha u vlastitoj pećnici vs. pekaču kruha (tijekom projekta registrirani čitatelji Zdrave Krave će moći sudjelovati i u izboru najboljeg recepta kroz nagradnu igru 'Moj prirodni kruh' )
  • popularizirati doručak kao dobar i zdrav početak dana uz ukusan i kvalitetan kruh

Ispuni prijavnicu i prijavi jedan kruh ili nekoliko vrsta kruha  za Kruh godine 2011.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar giana
      giana

      Od kupovine kruha u Kauflandu sam odustala kad sam vidila da puno kruha uopće nije iz Splita, a ni iz Hrvatske, što mi se za kruh koliko god on bio dobar ne čini kao pravi izbor, ipak sam za kupnju lokalnih svježih proizvoda kad god je to moguće,

    • Avatar Sibila
      Sibila

      Meni se čini da izuzetno kvalitetan kruh radi PIK Rijeka. Zaista od mog djetinjstva do danas se nisu "pokvarili". Nažalost u Splitu i Solinu je nemoguće kupiti kvalitetan kruh. Jedini zadovoljavajući kruh se može kupiti u Kauflandu (Split) i to njihova proizvadnja (crni, raženi ili seljački). Zbog nemogučnosti kupovine kvalitetnog kruha u Solinu/ Splitu isti pečem kod kuće.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.