Crveni rižoto

Crveni rižoto
stranica OD

Anita Grofelnik poslala nam je svoj recept za crveni rižoto

Anita Grofelnik iz Huma na Sutli poslala nam je svoj recept za grašak s crvenom rižom kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 šalica graška
  • 1 šalica crvene riže
  • pola šalice dimljenog tofua
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • povrtni temeljac
  • sol i papar,
  • začini po želji
  • 1 žlica aceta balsamica

Priprema:

  • Skuhaj grašak dok ne omekša.
  • U posebnoj posudi poprži dimljeni tofu na maslinovom ulju.
  • Na tofu dodaj rižu i malo je poprži pa zalij povrtnim temeljcem.
  • Skuhaj crvenu rižu. Kada je riža kuhana i sva voda ispari, dodaj začine i đumbir pa malo poprži.
  • Zatim dodaj grašak!
  • Polij s jednom žlicom aceta balsamica!

Moja zdrava ljetna tajna je...

Anitina zdrava ljetna tajna je ujedino i savjet za uštedu:

'Sezonsko voće i povrće uzgojeno u mojem vrtu boljeg je okusa i veće kvalitete tako da u ovo recesijsko doba jeftinije i zdravije prolazim!'

  • Trenutno nema komentara