Ljepota i relax 29. studenoga 2012.

Do prirodnog izgleda uz Karima Sattara

Karim-Sattar6
1/12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redakcija Zdrave Krave provela je jedno popodne s poznatim vizažistom Karimom Sattarom, koji se pridružio Dr.Hauschka timu make-up stručnjaka. Prvi donosimo intervju s Karimom koji je tijekom gostovanja u Zagrebu ispričao kako je oduvijek fasciniran prirodnom kozmetikom, a na licu mjesta pokazao kako u svega par minuta napraviti prirodan look za svaki dan i otkrio nekoliko make-up tajni

Prirodna ljepota koja ne robuje trendovima

Karim Sattar, Dr.Hauschka vizažist iza sebe ima bogato 15-godišnje iskustvo. Stručno se usavršavao na prestižnom i uglednom London College of Fashion, London College of Arts te u New Yorku i Ateni. Predaje na svjetskim make-up akademijama, radio je kao vizažist na svjetskim Fashion Week eventima, a četiri godine surađivao je sa Chaseom Astonom, uglednim i svjetski priznatim vizažistom. U njegove ruke dale su se mnoge zvijezde, poput Jane Fonda, Annie Lenox ili princeze Charlene od Monaka.

'Fasciniran sam bojama i mirisima Dr.Hauschka kozmetike odkad sam bio dječak. Moja majka je obožavala Dr.Hauschka kozmetiku i ona je glavni ''krivac'' za moju ljubav prema prirodnoj kozmetici. Dr.Hauschka nudi koncept prirodne ljepote koja ne robuje beauty trendovima, već želi pronaći i istaknuti našu unutarnju ljepotu, unutarnji sjaj, ljepotu duše. Tražim ono lijepo u svakoj ženi, a moja vječna inspiracija su ljudi i priroda. Dr. Hauschka tim make-up stručnjaka inspiriran je prirodom i promjenama koje se događaju u godišnjim dobima, refleksijama krajolika, bojama u prirodi, sjenama, zalazima i izlazima sunca, igrama svjetlosti i tame.

Najsavršenije lice na svijetu s najboljom šminkom, neće izgledati lijepo bez unutarnjeg sjaja, bez lijepe duše i lijepog srca, jer ako smo lijepi iznutra, tom ljepotom zračimo i izvana

Može li prirodna kozmetika zaustaviti starenje?

'Vrlo važan dio Dr. Hauschka filozofije je stav da mi zapravo ne želimo zaustaviti starenje, već omogućiti da žene stare dostojanstveno, jer na kraju krajeva svi jednom moramo ostariti, zar ne? Benefiti prirodne kozmetike su da sadrži najbolje prirodne sastojke iz organskog uzgoja, bez parabena, konzervansa, umjetnih boja i mirisa. Koristeći prirodnu kozmetiku ne činimo našem tijelu nažao, jer ne unosimo sve te štetne kemijske tvari u naš krvotok. Također, proizvodnja prirodne kozmetike i sadnja novih biljaka i drveća doprinosi očuvanju cijele naše planete'.

Trend korištenja organske kozmetike u porastu

'Mogu reći kako primjećujem da je trend ''zelenog'' stila života u svijetu u sve većem porastu, što me veseli. Postajemo ekološki svjesniji, sve više osoba bira hranu iz organskog uzgoja, kupuje odjeću od organskog pamuka, a žene su više nego ikad otvorenije prema prirodnoj kozmetici i paze što će staviti na lice. Organska kozmetika je danas popularan trend među ženskom populacijom.

'Osim make-upa koji nanosimo na lice, važna je i preparativna kozmetika koju stavljamo na tijelo. Zanimljiv je podatak kako je potrebno samo 6 minuta da sastojci iz kozmetike dospiju u naš krvotok. Prilikom odabira preparata redovito čitam etikete, ali i puštam svojem nosu da odluči što je dobro za moju kožu.

Dr. Hauschka kozmetika

Beauty trendovi za 2013.

Zajedno sa svojim Dr.Hauschka timom make-up stručnjaka, Karim je osmislio novi trend za 2013. koji će se na tržištu pojaviti tek u veljači, a radi se o paleti sjenila/rumenila ''Dear eyes''. Paleta se sastoji od kombinacije tri boje ( satenska boja šampanjca, kristalno nježno roza i mat boja čokolade, a namijenjena je ženama svih dobi, neovisno o tome jesu li plavuše, crnke, ili brinete. Uz ove tri boje sjenila, Karim preporučuje crni tuš za kapke i crnu maskaru.

'U 2013. ćemo veliku pozornost staviti na isticanje prirodne ljepote očiju, poput pisanja najljepšeg ljubavnog pisma vlastitim očima. Pritom će usnice biti ''nude'', njegovane prirodnim balzamom ili sa sjajilom za usne, koji sadrži vrlo malo boje'.

Ljekovita dekorativna kozmetika

Dr.Hauschka dekorativna kozmetika uključuje sljedeće proizvode: pudere (tekući, prah, kamen), rumenila (jednobojna, duo), maskare, olovke za oči, tuš za oči, ruževe. Jedan od najvažnijih sastojaka dekorativne kozmetike je ekstrakt ranjenika/bjelodana (Anthyllis vulneraria). U kombinaciji s drugim visokovrijednim sastojcima bjelodan regulira, normalizira i uravnotežuje kožu.

Dr.Hauschka dekorativna kozmetika osim što uljepšava tvoje lice čuva i kožu zbog ljekovitih sastojaka. Dekorativna kozmetika može istovremeno biti iznimno učinkovita i potpuno neškodljiva za tvoje zdravlje. Takva je i Dr.Hauschka dekorativna kozmetika koja neće neprirodno maskirati određeno stanje kože već će regulirati njene potrebe na prirodan način i uspješno naglasiti jedinstvenu ljepotu i individualnost svake žene.

Dr.Hauschka Slow Mood – limitirana edicija

Slow mood jesenska je limitirana linija dekorativne kozmetike Dr.Hauschka. Sastoji se od dva duo sjenila, pudera u prahu, dvije olovke za oči, dva ruža i pudera u prahu za dodatni sjaj. Ovih sedam preparata dovoljno je i za dnevni, no i za večernji make-up.

Tips & trics

Simpatični Karim Sattar otkrio je nekoliko make-up tajni za naše čitateljice:

  • svako jutro se nasmiješi sama sebi u ugledalo
  • make-up je igra i zabava, pa zato kod make-upa izbjegavaj riječi ''ja uvijek'' i ''ja nikad''
  • ako želiš prirodan izgled, zapamti manje je uvijek više
  • ne pretjeruj s korektorom, koristi ga umjereno, u unutrašnjim kutovima oka, kako bi prekrila podočnjake i sitne nepravilnosti ili crvenilo na licu
  • ako imaš dobar ten, ne trebaš svaki dan nanositi tekući puder, pomiješaj samo malo kompaktnog pudera i pudera za sjaj i prođi velikim kistom po licu
  • jedna od najčešćih greški je stavljati maskaru i na donje trepavice jer tako izgledaš čak 5 godina starije
  • ako imaš guste obrve, nemoj koristiti olovku za obrve, već ih samo toniraj sjenilom u boji ili posebnim prahom za obrve
  • izbjegavaj boju sjenila koja je ista ili slična tvojoj prirodnoj boji očiju, kod sjenila za oči najvažniji je kontrast
  • ako imaš plave oči koristi svijetlo smeđu, boje cappucina, brončane i bakrene nijanse ili smeđu s crvenim podtonom
  • ženama s zelenim očima pristaju ljubičaste, zlatne nijanse i boja mahagonija
  • žene sa smeđim očima smiju koristiti sve boje sjenila, jer kombinacija svih boja daje upravo smeđu boju

Šminkanje se odvijalo u prostoru Ministry of Beauty u Varšavskoj 14. Model je bila Matilda Ivaniš Knez, a koristila se dekorativna kozmetika Dr. Hauschka. Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.