Eko 13. ožujka 2013.

Pridruži se akciji čišćenja voda

Djeca-Usp
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pomozi očistiti vode i aktivno se uključi u zaštitu svog okoliša u gradovima diljem Hrvatske. Dm H2O turneja započela je volonterskom akcijom ''Očistimo hrvatske vode zajedno'' prošli vikend u Šibeniku i Karlovcu uz zabavne i edukativne sadržaje za promicanje važnosti zaštite i očuvanja vode

Međunarodna godina voda

''Očistimo hrvatske vode zajedno'' − naziv je volonterske akcije koja je prošli vikend započela u Šibeniku i Karlovcu, a koju zajedno s lokalnom zajednicom organiziraju ''Hrvatske vode'' i udruga ''Dinaridi DISKF'' u okviru dm H2O turneje. Povod ove akcije je UN-ovo proglašenje ove godine kao Međunarodne godine voda, a cilj je H2O turneje da kroz zabavne i edukativne sadržaje promiče važnost zaštite i očuvanja voda.

Ovaj vikend Šibenčani i Karlovčani su, kroz raznolike sadržaje, saznali detalje o važnosti zaštite i očuvanja voda. Posjetitelji su uz pomoć pokretnog laboratorija Hrvatskih voda mogli saznati nešto više o sastavu i kvaliteti vode, a to je najviše razveselilo najmlađe posjetitelje koji su pod mikroskopima proučavali sastav vode. Instruktori ronjenja iz udruge „Dinaridi-DISKF“ kroz demonstraciju ''suhog ronjenja'' pokazali su posjetiteljima kako se pripremiti za ronjenje.

Građani u akcijama čišćenja

U Šibeniku je posjetitelje zabavljala plesna skupina Toxic iz udruge Zlatni mikrofon, dok su Karlovčani uživali u nastupima Martine Vrbos i Casablanca kluba, uz vodstvo Maria Petrekovića. Sljedeći vikend edukativna radionica dm H2O turneje posjetit će Osijek, u subotu 16.ožujka i Varaždin u nedjelju 17.ožujka. Tamo će se uz Karlovac i Šibenik, 23. ožujka čistiti vodna bogatstva u sklopu velike volonterske akcije na koju se pozivaju svi građani koji žele pomoći u čišćenju.

''Kao dio lokalne zajednice, dm osjeća odgovornost i obvezu da se brine o njenim resursima. Želimo iskoristiti svoju poziciju društveno odgovorne kompanije kako bismo našim sugrađanima ukazali na važnost vode za okoliš i naše zdravlje. U ime dm-a pozivam sve sugrađane da nam se 23. ožujka pridruže u volonterskoj akciji Očistimo hrvatske vode zajedno'', rekao je Davorin Popović, područni menadžer dm-a.

Dm green city project će u 2013. godini kroz niz događanja promovirati važnost zaštite hrvatskih prirodnih bogatstava, a ovu sveobuhvatnu ekološku inicijativu, usmjerenu prema uključivanju građana i edukaciji, podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora. Najavljene su i druge aktivnosti dm green city projekta poput obilježavanja Dana planete Zemlje u travnju, velikog lifestyle događanja s najpoznatijim hrvatskim dizajnerima u svibnju te dm ženska utrka u lipnju na kojoj će natjecateljice zajedno s dm-om širiti poruke o važnosti kretanja i pijenja vode za zdravlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.