Ljepota i relax 23. siječnja 2014.

Krema za lice ispod očiju - da ili ne?

Krema2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koža lica najizloženija je vanjskim utjecajima pa je stoga i najosjetljivija, što zahtijeva posebnu njegu. Kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić pojašnjava zašto na područje oko očiju ne bi smjela nanositi kremu koju svakodnevno nanosiš na ostatak lica

Iritacija sluznice oka

Zdrava i njegovana koža preduvjet je ljepote iako mnoge žene često zbog ubrzanog životnog ritma te nedostatka vremena ne pridaju tome veliku pozornost. Kako bi što dulje zadržale elastičnost kože, mnoge pomno odabiru kremu kojom će njegovati lice. Međutim, ono u čemu mnoge griješe jest to što koriste jednu kremu za cijelu površinu lica. ''Oči i područje oko njih prilično je osjetljivo. Na području oko očiju nalazi se manje lojnih žlijezda nego na ostatku lica što zahtijeva i drugačiji tretman'', pojašnjava kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić.

Vjerojatno si već i sama na kremama i maskama za lice naišla na natpis o tome kako ih ne smiješ nanositi na područje oko očiju. ''Budući da se krema za svakodnevnu njegu nanosi blizu oka, zbog sluznice se kreme koje se nanose na lice ne bi smjele nanositi i na područje oko očiju. Naime, većina krema sadrži razne mirise koji hlapljenjem znaju iritirati oči koje potom nerijetko znaju i suziti što nije nimalo ugodno niti zdravo'', dodaje kozmetologinja.

Kremu nanesi laganim tapkanjem

''Kreme koje su isključivo namijenjene nanošenju na područje oko očiju djeluju drenažno, elastično te regeneriraju područje na koje se nanose.'' To ujedno sprječava stvaranje bora, dehidraciju i isušenost kože. ''Takve kreme u svom sastavu imaju ulje jojobe, shea maslac, vitamin E, suncokretovo ulje te ekstrakt određenih biljaka.''

Kako bi na ispravan način tretirala područje oko očiju, kozmetologinja savjetuje da ujutro i navečer laganim tapkanjem naneseš kremu jer tako možeš poboljšati cirkulaciju i zaustaviti starenje. ''Budući da je područje oko očiju najugroženije od pojave bora, prija nanošenja kreme koža mora biti čista i s nje treba ukloniti sve što se nalazi u porama. Na trepavicama se primjerice često nalaze bakterije i razna onečišćenja pa nanos kreme na u tom slučaju može izazvati reakciju'', zaključuje kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić.

Saznaj kako nahraniti kožu prije spavanja.

Pogledaj video i saznaj kako prekriti podočnjake.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Hiks

      Nisam nikad razmišljala na način da ne smijem kremu za lice koristiti na području oko očiju. Navečer, nakon skidanja šminke, "natapkam" na područje oko očiju običnu plavu Niveu, ali za dnevnu njegu prije šminkanja stavljam svoju standardnu hidratantnu kremu na cijelo lice, pa tako i područje oko očiju. Istina, oči mi znaju biti suzne, ali takve su mi od sunca, snijega, oblaka... a možda i od kreme. :)

    • Default avatar -
      marcca

      Samo izmišljaju da poberu što više novca. Ako moja krema za lice sadrži sve te potrebne vitamine, ja ju ne smijem koristiti jer na njoj ne piše: krema za područje oko očiju?? Kakva glupost! Nikad nisam imala problema s iritacijom jer sam mazala kremu za lice! Danas svaka žena MORA IMATI: kremu za lice, kremu za područje očiju, kremu za vrat, kremu za dekolte, kremu za tijelo, kremu za ruke, za stopala, pa sve to još i u noćnoj verziji (jer ako stavite dnevnu kremu preko noći, ona neće djelovati, a noćna krema neće djelovati preko dana)... Zabranila bih većini tih kozmetičarki da se uopće bave tim poslom, samo navlače na što veću potrošnju... Dokazali su da nema razlike između skupocjenih krema i najobičnije univerzalne plave Nivee, koja je ženi nakon mjesec dana korištenja (pola lica je mazala niveom, pola skupocjenom poznatom kremom) smanjila nekoliko bora oko očiju. Pa naravno da se smije koristiti! Nitko nije retardiran pa da si maže kremu po samim očima!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.