Dijeta 28. veljače 2016.

Cate Blanchett vitka zbog limunade

Cate2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Detoksikacija organizma nekoliko puta godišnje najrestriktivniji je režim prehrane kojemu pribjegava lijepa australska glumica Cate Blanchett i osim toga ne provodi nikakvu formalnu dijetu. Iako ne voli tjelovježbu, vježba pilates te četiri dana u tjednu po pola sata provodi na orbitreku

Pilates i orbitrek nekoliko puta tjedno

Iako Cate Blanchett, nositeljica ovogodišnje nominacije za Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu Carol, ne voli govoriti o svojoj vitkoj figuri, djelomično je prekršila tradiciju izbjegavanja odgovora kad je nešto od svojih tajni otkrila The Timesu i Bazaaru. Za razliku od drugih estradnih zvijezda koje tvrde da ne mogu živjeti bez vježbanja, ona otvoreno kaže da kod nje to nije slučaj. "Ne uživam u tome, ali sigurno je da mi to daje više energije", kaže Cate te dodaje da redovito vježba pilates te četiri dana u tjednu po pola sata provodi na orbitreku.

Ipak, napominje kako druge obaveze u njezinom životu imaju prednost nad vježbanjem. "Moram reći da je vježbanje prvo što mi ispada iz rasporeda ako djeca imaju školski koncert ili moram prisustvovati poslovnom sastanku." Za zadivljujuće vitku liniju dovoljno joj je obavljanje svakodnevnih poslova. "Zadnjih godina puno vremena provodim na pozornici, što me također održava u formi", napominje.

Redovna detoksikacija organizma

Kad ju je Bazaar pitao što poduzima ako mora u kratkom roku oblikovati tijelo za ulogu, odgovorila je da nekoliko puta godišnje provodi čišćenje jetre, bubrega i žučne vrećice te da zbog tog tretmana ide u Los Angeles specijalistu dr. Bou Wagneru.

"Svrha tog tretmana nije mršavljenje, nego detoksikacija. Traje mjesec dana i sastoji se samo od biljnih sredstava. Čovjek se očisti od svih otrova i potpuno se obnovi." Detoksikacija kod dr. Wagnera najrestriktivniji je režim prehrane kojemu pribjegava i osim toga ne provodi nikakvu formalnu dijetu.

Ljubiteljica bijele riže

Gostovanje kod Oprah pokazalo je da najveća tajna njene vitkosti slabi apetit. Kad ju je Oprah pitala koja su joj najdraža jela, glumica je nakon dugog razmišljanja otkrila kako je bila ljubiteljica müeslija te je godinama jela uglavnom to. Kako je iz njenog držanja bilo očito da nikada nije razmišljala o tome koja joj je omiljena hrana, Oprah ju je pitala što bi izabrala za posljednji obrok u životu, a ova 46-godišnja plavuša je rekla: "Mislim da bih za zadnji objed odabrala zdjelu bijele riže."

"Nemam nikakav veliki dijetni plan, osim što izbjegavam žitarice unatoč tome što volim kruh. Izbjegavam i aditive, kavu, crveno meso i krumpire. Pijem svježu limunadu i toplu vodu svakog jutra, no ima i večeri kada popijem nekoliko čaša šampanjca", napominje.

Više o detoksikacijskoj dijeti namijenjenoj čišćenju organizma možeš saznati ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar TanjaLana
      TanjaLana

      i sama pijem svježu limunadu u toploj vodi.....i čini mi se da djeluje...još je prerano za reći

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.