Fitness 25. ožujka 2014.

Kirsten Dunst vitka zbog piloxinga

Kirst
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogostruko nagrađivana njemačko-američka glumica Kirsten Dunst nikada nije bila na dijeti i kloni se vježbi koje joj nisu zabavne. Osim uz tjelovježbu koja uključuje plesne pokrete, vitku liniju održava trčanjem, plivanjem, dizanjem utega i trbušnjacima, a neizostavan element u njezinoj prehrani čini povrće

Sustav vježbanja utemeljen na plesu

Junakinja filma 'Spiderman' iskušala je piloxing (kombinaciju pilatesa, boksa i plesa) i program studija Cardio Barre, no najdraža joj je Metoda Tracy Anderson, sustav vježbanja utemeljen na plesu. Četiri dana tjedno po sat i pol treninga pomaže joj da ostane u odličnoj formi.

Kirstenina prijateljica i glumica Isla Fisher također je poklonica ovog plesnog treninga pa ponekad vježbaju zajedno. ''Najviše volim treninge na kojima se možeš znojiti i smijati s prijateljicama uz zvukove vrlo glasne pop glazbe, tako da trening bude i zabavan'', rekla je ova 170 centimetara visoka i 55 kilograma teška američko-njemačka zvijezda u intervjuu za magazin Hello. Ljubav prema plesu navela ju je i da vježba kod kuće uz plesni DVD. ''Čovjek mora raditi ono što voli, a ja volim plesni i vrlo zabavni DVD pod imenom Ballet Beautiful'', tvrdi.

Tenis po uzoru na obiteljsku tradiciju

Osim uz vježbe s plesnim elementima, Kirsten trči i pliva radi sagorijevanja masnoća i opskrbljivanja tijela kisikom, diže utege i izvodi trbušnjake kako bi ojačala cijelo tijelo te se rasteže po 15 minuta krajem svakog treninga radi povećanja fleksibilnosti.

Tenis je bio njezin najdraži sport i prije nego što je 2004. snimila film Wimbledon. ''Moj otac je bio solidan tenisač. Kada sam odrastala, tenis je bio sastavni dio našeg obiteljskog života", tvrdi glumica. Dio kalorija troši zahvaljujući radoznalom duhu koji je potiče na proučavanje mjesta koja prije nije posjetila. ''Kada sam na putu puno hodam te tako najradije istražujem nove gradove. Nisam jedna od onih djevojaka koje su lude za teretanama u hotelu, ali ako je tamo bazen rado ću skočiti u njega.''

Umjerenost u svemu

Kirsten se hrani zdravo, ali nikada nije provodila neku od službenih dijeta kako bi smršavjela. ''Nikada nisam bila na dijeti. Naprosto nikada nisam dovoljno motivirana za nešto takvo'', rekla je InStyle.com-u. ''Kada počnem raditi na novom filmu, uvijek malo smršavim jer sam usredotočena na rad. Primijetim li da mi je odjeća malo pretijesna, smanjim unos ugljikohidrata. No, moje je tijelo gotovo cijelo vrijeme jednako, a ja sam prilično zdrava.''

Tvrdi kako je jednostavno održati vitku liniju ako jedeš povrće. ''Ako izbaciš mliječne proizvode ili šećer, smršavjet ćeš, ali je dugoročno bolje imati normalan pristup ishrani. Vjerujem da je umjerenost u svemu najvažnija.''

Važna je pH vrijednost

Faktor o kojem Kirsten vodi računa pri odabiru namirnica nije broj kalorija, nego njihova pH vrijednost. Nastoji kontrolirati tjelesnu pH ravnotežu time što konzumira više alkalne hrane (s pH vrijednosti višom od 7) kao što su voće, povrće, soja, biljna ulja i zeleni čaj, a manje prerađene hrane, mesa, ribe i žitarica koji su pretežito kiseli (s pH vrijednosti nižom od 7).

Prema savjetu njezinih nutricionista, prehrana treba sadržavati 70 posto namirnica alkalnog i 30 posto namirnica kiselog tipa. Stručnjaci za prehranu snažno preporučuju alkalnu prehranu jer održava optimalan nivo energije i pomaže pri mršavljenju.

Više o piloxingu, trendu vježbanja među holivudskim zvijezdama, možeš doznati ovdje.

Ako ti se sviđa opušteni stil Kirsten Dunst, više o njemu potraži na portalu Budi.In

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.