Hrana 19. travnja 2016.

Proljetna salata od šparoga

Uspr-Salat
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sezona šparoga u punom je jeku, a sve vrvi receptima kako ih pripremiti. Od juha, fritaja do tjestenine i riže, ali meni je ipak najdraža salata. Uostalom, ljeto se bliži pa ne bi bilo loše uštedjeti koju kaloriju i sačuvati liniju. Sastojci su proizvoljni, ali definitivno bih preporučila ovu kombinaciju jer je bogata okusima

Sastojci:

  • 1 svežanj divljih šparoga
  • 5 cherry rajčica
  • 1/2 šalice maslina
  • 2 rotkvice
  • 1/2 šalice prosa
  • 2 mlada krumpira
  • 5 mini mozzarella
  • matovilac
  • 1 poriluk
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice aceta balsamica
  • sol, papar, ružmarin, bosiljak

Postupak:

  1. Šparoge dobro operi i odreži mekane dijelove koje ćeš pripremiti. Kuhaj ih u kipućoj vodi desetak minuta uz dodatak soli i šećera kako bi izgubile gorčinu.
  2. U drugoj posudi pripremi proso prema uputama na vrećici. Zatim operi matovilac i ostalo povrće.
  3. Krumpir očisti i stavi ga kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša (15-20 minuta).
  4. Poriluk nareži na kružiće, rajčice i masline prepolovi, a rotkvice nareži na listiće.
  5. Kada su šparoge kuhane, poprži ih zajedno s porilukom na maslinovu ulju dok poriluk ne omekša.
  6. U drugoj posudi poprži polovice rajčica te kada se kožica počne odvajati od rajčice dodaj 2 žlice aceta balsamica. Lagano promiješaj i prži još minutu.
  7. Na dno tanjura stavi matovilac te preko njega rasporedi šparoge. Zatim slijede rajčice, rotkvice, mozzarella i proso. Za sočnost, pomiješaj maslinovo ulje sa svježim nasjeckanim bosiljkom i ružmarinom te prelij preko salate.

Dobar tek !

Ako želiš doznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.