Ljepota i relax 31. srpnja 2014.

Trik čitateljice: kupus umiruje kožu

Zelj-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zdrava Krava je pozvala čitatelje da tijekom ljeta šalju svoje trikove i rješenja za ljetne boljke, a najbolje ćemo objaviti. Odabrali smo trikove čitateljice Valentine koja ti savjetuje kako kupusom ublažiti opekline od sunca. U članku pročitaj ostale Valentinine savjete

Kupusovim sokom ublaži opekline

Čitateljica Valentina rekla nam je kako za opekline od sunca ne koristi jogurt kao svi ostali, nego ju je baka na selu naučila da kožu namaže lanenim uljem ili pravim medom. Objašnjava da koža od meda bude malo ljepljiva i slatka, ali da zaista pomaže sa svim svojim hranjivim sastojcima.

''Postoji još jedna metoda koju sam naučila od bake, a to je mazanje opečene kože kupusovim sokom. Kupusovi listovi se dobro izudaraju kako bi izašao sav sok te se on pomiješa s bjelanjkom, a zatim se s tom mješavinom namaže opečeni dio. Volim bakine recepte jer su sastojci najčešće namirnice koje uvijek imamo kod kuće'', savjetuje Valentina.

Preplanuli ten uz mrkvu i maslinovo ulje

Valentina nam je otkrila i pripravak koji svako ljeto s prijateljicom priprema i maže se s njim kako bi brže potamnila.

Sastojci:

  • dvije velike mrkve
  • maslinovo ulje

Priprema:

Naribaj mrkvu i prelij je maslinovim uljem te ostavi da stoji na suncu oko mjesec i pol. Kada je pripravak odstajao možeš ga nanijeti na kožu.

Šalji nam svoje trikove i savjete na e-mail: info@zdravakrava.hr. Tri najbolja trika po izboru redakcije nagradit ćemo s Biobaza Harmony poklon paketom koji sadrži koncentrat bademovog mlijeka za tijelo, mlijeko za tuširanje, piling za tijelo, ulje za njegu kose i šampon.

Pročitaj prirodne trikove čitateljice za opekline od meduze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.