Fitness 09. rujna 2014.

Video: deset pravila tenisa

Tenis
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cijela Hrvatska veselila se uspjehu našeg tenisača Marina Čilića koji je postigao povijesni uspjeh i osvojio US Open. Možda te je ovo potaknulo na rekreativno bavljenje tenisom? Pogledaj kratki video prilog koji pokazuje deset pravila tenisa i upoznaj se s ovim sportom

Osnovni cilj igre je reketom uputiti lopticu preko mreže na stranu protivnika na takav način da je protivnik ne uspije vratiti prije nego li loptica drugi puta padne na zemlju. Pri tome loptica mora nakon što pređe mrežu prvim udarcem u tlo pogoditi protivnikov teren. Igra počinje servisom, kojeg prvi izvodi igrač određen ždrijebom ili bacanjem novčića.

Servisno polje

Servis se izvodi iza zadnje linije vlastitog polja, a lopticom se mora pogoditi dijagonalno servisno polje. Servira se naizmjence u lijevo odnosno desno servisno polje protivnika, prema rasporedu igre. Poen se osvaja ako protivnik ne uspije vratiti lopticu koja je pala u njegov dio terena ili ako protivnik lopticu uputi tako da prvim dodirom sa zemljom ne uspije pogoditi unutar označenog terena (tzv. aut).

Više detalja pogledaj u video prilogu.

Tenis je bio najdraži sport glumice Kirsten Dunst koja je 2004. snimila film Wimbledon. ''Moj otac je bio solidan tenisač. Kada sam odrastala, tenis je bio sastavni dio našeg obiteljskog života", tvrdi glumica. Pročitaj više kako Kristen Dunst održava vitku liniju.

-

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.