Fitness Vježbe za mršavljenje 20. svibnja 2023.

3 ultimativne vježbe za čvrst trbuh i stražnjicu

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lijepo oblikovana stražnjica i čvrst trbuh nešto su o čemu sanja gotovo svaka žena. Kako biste to postigli i održali potrebno je redovito vježbati. Marino Bašić, osobni trener, donosi tri jednostavne vježbe koje će trbuh i stražnjicu dovesti do savršenstva.

Čučnjevi

Najbolja vježba za podizanje stražnjice svakako je čučanj. Pravilan način izvođenja čučnja jest da stražnjicu gurate natrag i polako se spuštate dolje. Imajte na umu da se pri tome ne spuštate preduboko i da ne gurate prejako koljena prema naprijed.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Ovaj potez, ima razne varijacije što je samo jedan od razloga da ga učiniš glavnim dijelom treninga za gluteus, a tradicionalni iskorak je na tronu vježbi za savršenu stražnjicu.

Iskorak

Iskorak je jedna od najboljih vježbi za oblikovanje stražnjice i nogu, a istovremeno će i ubrzati  metabolizam. Kako bi oni bili što učinkovitiji, ali i bezopasni, važno je držati se određenih pravila.

Krenite iz uspravnog stava tako da vam je kralježnica što ravnija. Jednom nogom napravite iskorak prema naprijed tako da koljeno držite pod pravim kutem. Pazite da tijelo ne naginjete naprijed te naizmjence radite iskorak jednom pa drugom nogom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Plank

Za trbuh se, osim pretklona trupa (trbušnjaka), može izvoditi i prednji izdržaj (plank). Plank se izvodi tako da stanete u položaj sličan položaju skleka, ali za razliku od klasičnog skleka, podlakticama se oslonite na podlogu. Laktove postavite direktno ispod ramena.

Nožne prste stavite u poziciju kao kad radite sklekove. Pazite da koljena nikako ne savijate i da vam kukovi ne propadaju. Ovaj položaj držite 30 sekundi. Iako plank vježba izgleda jednostavno, mnogi se prevare i shvate da mogu izdržati u toj poziciji manje od minute.

Možda te zanima... Dvije vježbe s vlastitom težinom koje oblikuju cijelo tijelo Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.