Dijeta Dijetni savjeti 27. lipnja 2019.

Dijeta s juhom: Kilogrami se gube za sedam dana!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogodna za svakoga, posebno za ljude koji imaju malo slobodnog vremena, ova niskokalorična dijeta bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima. Kao takva, ubrzava metabolizam, pomaže sagorijevanju masnoća i čišćenju tijela od otrova.

Kao takva, ubrzava metabolizam, pomaže sagorijevanju masnoća i čišćenju tijela od otrova. Temelj jelovnika je juha, za čiju pripremu treba izdvojiti vrlo malo novca, a kuha se u većim količinama pa može potrajati i nekoliko dana. U pitanju je juha od zelja.

Ovu niskokaloričnu juhu preporučuje se jesti u neograničenim količinama, u bilo koje doba dana. I još k tomu - što je više jedeš, više ćeš mršavjeti, tvrde znalci. Do gubitka kila dolazi jer probavi treba mnogo više energije nego što juha sadrži. Uz juhu se, ovisno o danu, jede voće, povrće, nemasno meso, mlijeko i riža.

Već prvih nekoliko dana dijete može se istopiti 2 do 4 kilograma, od čega je najveći dio voda. Samo pridržavanje daljnjih pravila može dovesti do postupnog gubitka masnoća i kilaže.

Recept za juhu

Sastojci: 6 glavica luka, velika glavica zelja, veliki celer, 2 zelene paprike, 2-4 mrkve, 4-5 rajčica ili 2 limenke pelata, 1,5 l vode, 2 paketića juhe iz vrećice ili kocke za pileću ili goveđu juhu, peršin, sol, papar i začinsko bilje po želji

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Meni za sedam dana dijete

  • Prvi dan: Jedi samo juhu i voće. Možeš jesti sve voće, osim banana. Piju se nezaslađeni čaj i voda.
  • Drugi dan: Jedi juhu i povrće (svježe, kuhano, konzervirano). Izbjegavaj grah, grašak i kukuruz. Za večeru se nagradi krumpirom pečenim u ljusci, začinjenim s malo maslaca i soli. 
  • Treći dan: Dopušteno je jesti juhu te sve povrće i voće. Ako si se pridržavala uputa, trebala bi imati 2-3 kile manje. 
  • Četvrti dan: Jedi juhu, banane i nemasno mlijeko (može i jogurt ili kefir). Pojedi do tri banane. 
  • Peti dan: U neograničenim se količinama jedu juha, govedina i povrće. Možeš pojesti 300-600 dag kuhane govedine i 6 rajčica.
  • Šesti dan: Jedi juhu, kuhanu govedinu i povrće. Možeš pojesti dva ili tri odreska s povrćem (ne krumpir). 
  • Sedmi dan: Uz juhu je najvažnija integralna riža kuhana u vodi, začinjena prema želji. Jedi sve povrće.
Možda te zanima... Imamo recepte za dva smoothieja i chia puding za doručak, pa ti biraj! Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.