Fitness Vježbe za ravan trbuh 21. prosinca 2023.

Ravan trbuh nije nemoguća misija uz ova 4 savjeta

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako svoj trbuh smatrate problematičnom zonom kad je u pitanju gubitak masti, niste jedini. Je li zaista tako teško eliminirati masne naslage ili nešto radite pogrešno?

Potrebno je puno predanosti da biste stvorili ravan trbuh, a sve započinje, kao i uvijek, sa zdravim načinom života. Vaš trbuh neće čudesno nestati, bez obzira na to koliko shakeova ili čarobnih čajeva pili. Izbjegavanje određene hrane, poput mahunarki i mliječnih proizvoda, mogu eventualno pomoći s izbjegavanjem nadutosti, prenosi Runtastic.

Što treba znati?

Usredotočenost samo na problematična područja može vam se obiti o glavu

Što ste više opsjednuti izgledom svog trbuha, nezadovoljniji ste cjelokupnim izgledom, a time gubite samopouzdanje, bez obzira na pravu veličinu svojeg tijela ili trbuha. Započnite s ponovnom procjenom svojih ciljeva. Usredotočite se na dugoročno zdraviji izbor i osnažite svoju jezgru tijela kako biste mogli biti najbolja i najsnažnija verzija sebe.

Nadutost vs. masnoća

Nerealno je očekivati da možete imati ravan trbuh 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Čak i ako izgubite puno masnoće iz predjela trbuha i dalje ćete primijetiti svakodnevne fluktuacije i nadimanja. Potpuno ravan trbuh nije "prirodno stanje" za vaše ili bilo čije tijelo.

4 ključna koraka

Sljedeća četiri savjeta ključna su za postizanje ravnog trbuha.

Možda te zanima... Vježba koja sagorijeva više kalorija nego 30 minuta trčanja Fitness

1. Fokusirajte se na vježbe za cijelo tijelo

Gotovo je nemoguće dobiti ravan trbuh s ciljanim vježbama kada je iznad mišića sloj masti. Bolje je usredotočiti se na vježbe za cijelo tijelo koje istovremeno aktiviraju mnoge mišićne skupine. To će rezultirati sagorijevanjem više kalorija i gubitkom ukupne tjelesne masnoće.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

2. Ojačajte svoju jezgru (core)

"Core (srž ili jezgra) predstavljaju mišići čija je glavna funkcija stabilnost lumbalno - zdjelične regije, povezivanje gornjih i donjih ekstremiteta sa središtem tijela i stvaranje intraabdominalnog pritiska (disanje). Čine ga duboki mišići podupirači kralježnice, ali i mišići pozicionirani dalje od središta tijela", piše Fitness.com.

Možda te zanima... Što će se dogoditi tvom tijelu ako svaki dan stojiš u planku 5 minuta? Fitness

Najbolja vježba za jačanje jezgre tijela je plank. Zato, upoznajte ovu vježbu i zavolite ju jer ako želite ravan trbuh, ona je put do njega. Neka vam misija bude izvesti barem jednu vrstu planka prilikom svakog vježbanja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock ; Desetominutni trening kod kuće

3. Držite se dalje od alkohola

Ovaj korak veoma je važan. Ne samo da je alkohol pun "praznih kalorija", on također oslobađa estrogen u krvotok koji, ako ga ima viška, može dovesti do debljanja. Ako zaista želite ravan trbuh, pripazite na unos alkoholnih pića.

martini Možda te zanima... Deblja li alkohol i koliko kalorija sadrže omiljena pića Hrana

4. Uspostavite kontrolu nad svojom prehranom

Loša prehrana i ravan trbuh ne idu zajedno. U nastavku teksta pročitajte neke korake kojima možete poboljšati svoje prehrambene navike:

  • Riješite se svih prerađenih namirnica, brzih večera iz mikrovalne pećnice, brze hrane, čipsa i sokova. Šećer i natrij spriječit će vas u dobivanju ravnog trbuha.
  • Razmislite o cjelovitim namirnicama: voću, povrću, proteinima i zdravim mastima.
  • Pijte puno vode. To će spriječiti nadutost i pomoći potaknuti vaš metabolizam.

Ravan trbuh nećete dobiti preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti.

Možda te zanima... Prehrana - početak i kraj svake priče o lijepom tijelu Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.