Fitness 04. siječnja 2024.

"Mučila sam se da budem fit, a onda sam svoje tijelo iz snova dobila tako što sam jela više i vježbala manje"

Foto: instagram/jennaaaamariee Jenna Rizzo dobila je svoje tijelo iz snova kada je počela vježbati manje i jesti više
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Američka fitness trenerica Jenna Rizzo (27) na svom je TikTok otkrila kako je s pomoću dvije neočekivane promjene uspjela dobiti svoje tijelo iz snova.

Jenna je svoje pratitelje iznenadila kada je priznala da je njezino zategnuto tijelo zapravo rezultat veće količine hrane i manje iscrpljujućih vježbi. "Možete transformirati svoje tijelo tako da manje radite u teretani, a više u kuhinji", rekla je Jenna u jednom od svojih videa. 

Na videu je pokazala kako je izgledala prije, kada je bila jako mršava i kada je brojala svaku kaloriju koju je unosila i intenzivno vježbala. Uz tu sliku, pokazala je kako izgleda sada - zdravije i s bolje oblikovanijim tijelom. "Trebalo mi je dugo da dođem od točke A do točke B jer sam se usredotočila na pogrešne stvari", objasnila je Jenna i otkrila svojim pratiteljima kako mogu postići slične rezultate. 

Pametnije i manje vježba

Umjesto napornih vježbi, Jenna je svojim pratiteljima rekla da vježbaju pametnije te da ne trebaju vježbati svaki dan kako bi postigli i održali svoju formu. “Mnogi od nas misle da će dugi treninzi pet, šest puta tjedno biti jako dobri za nas, ali zapravo bi mogli napraviti više štete nego koristi. To je zato što dok vježbate zapravo stvarate oštećenja u svojim mišićima i morate im dati pravi odmor kako bi ponovno postali veći i jači", objasnila je. Dodala je kako je primijetila veliku promjenu u svojoj tjelesnoj građi kada je prestala vježbati šest puta tjedno.

Jenna sada u teretanu ide četiri puta tjedno, vježbajući dva puta gornji dio tijela i dva puta donji, a svaki trening traje oko sat vremena. Kada su u pitanju kardio vježbe, radi ih jednom do dva puta tjedno te ima dva ili tri dana za odmor. 

@jennaaaamariee

You can transform your body by doing less in the gym & more in the kitchen.

♬ original sound - Jenna Rizzo | Weight Loss

Unosi više kalorija

Njezin drugi savjet za postizanje fit tijela jest jedenje više hrane. "Ako je naš cilj ojačati i izgraditi mišiće te stvoriti lijep zategnuti izgled, moramo hraniti svoje tijelo bolje od onoga što prema tradicionalnoj prehrani moramo jesti", rekla je Jenna. Smatra da unos od 1200 kalorija dnevno nije dovoljno za žene te žene kojima je bila trenerica nisu jele manje od 1500 kalorija dnevno. Objasnila je kako premalo kalorija, dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata i povremeni post zapravo mogu spriječiti željenu fizičku promjenu. Sama jede više od 2000 kalorija dnevno što uključuje nutritivno bogatu hranu, a često se počasti i s desertom. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.