Hrana 28. kolovoza 2013.

Mousse od kamilice s malinama

Mousseuspravna
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obilje namirnica, pogotovo bobičastog voća, u ovom godišnjem periodu uljepšava tvoj stol i hrani tvoje tijelo. Kupine, maline i borovnice obiluju vlaknima i vitaminom C, ali i ostalim mineralima i vitaminima. Zar to nije prilično dobar razlog da ih uvrstiš u svoj dnevni jelovnik? Iako se mogu savršeno uklopiti u predjela i glavna jela, meni su ipak najdraži u desertima

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 100 ml biljnog slatkog vrhnja
  • 110 ml vode
  • 3 žlice cvjetova kamilice
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica agar-agar alge

Priprema:

  • Provrij vodu i med pa dodaj cvjetove kamilice, nakon 10 minuta procijedi.
  • Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg.
  • Istuci slatko vrhnje, ali ne previše kako ono ne bi izgubilo kremastu strukturu.
  • Čaj od kamilice ponovno zakuhaj te mu dodaj agar-agar algu. Miješaj dok se alga u potpunosti ne rastopi kako bi smjesa bila glatka. 
  • Ostavi da se malo ohladi (10-15 minuta) pa zatim dodaj u smjesu bjelanjaka i slatkog vrhnja koju si prethodno sjedinila.
  • Raspodijeli u posudice i ostavi na hladnom dok se ne stegne.
  • Posluži sa svježim malinama.

Dobar tek!

Ako želiš saznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.