Zdravlje 16. listopada 2019.

Elton John o virusu koji ga je gotovo ubio nakon operacije raka prostate

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Iz cijelog tijela izlazile su mi cjevčice i trebalo mi je sedam tjedana da se oporavim", rekao je.

U intervjuu s Harryjem Smithom Elton John rekao je kako je prošlo dvije godine od kada se zarazio infekcijom, opasnom po život, u Južnoj Americi gdje se oporavljao od operacije uklanjanja prostate.

"Kao posljedica zaraze virusom pojavile su se komplikacije u oporavku te jaki bolovi", rekao je za Today. "Vratio sam se u Englesku i otišao odmah u bolnicu jer sam se tresao od groznice."

John, koji je o navedenom iskustvu pisao i u svojoj autobiografiji "Me", koja je izašla 15. listopada, proveo je 11 dana u bolnici i nije bio siguran hoće li "doći doma" svojem mužu Davidu Furnishu i njihovo dvoje djece. "Nisam zapravo znao koliko sam blizu smrti bio", rekao je. „Cijevi su mi izlazile iz svakog dijela tijela i trebalo mi je sedam tjedana da se oporavim od toga kad sam otišao kući."

Možda te zanima... Sve na jednom mjestu: Prvi priručnik za oboljele od raka prostate Zdravlje

Elton John, odluku da mu se ukloni prostata, donio je 2017. kada mu je dijagnosticiran rak prostate, bolest koja pogađa 1 od 9 muškaraca. "Rekao sam 'Briga me, izvadite sve van!' Imam djecu. Želim ih vidjeti. Želim odrasti s njima. Bila je to vrlo jednostavna odluka." Prostata je žlijezda veličine kestena smještena neposredno ispod mokraćnog mjehura, iza stidne kosti, a ispred završnog dijela debelog crijeva. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja većine tekućine u sjemenu. Temeljna funkcija prostate je vezana uz plodnost, a ne spolnu moć.

John, koji u tijeku ima svoju posljednju turneju Farewell Yellow Brick Road, također je govorio i o svojoj ovisnosti o kokainu, svojoj obitelji i svojim vezama s princezom Dianom i Johnom Lennonom u autobiografiji "Me".

Možda te zanima... U Hrvatskoj raste smrtnost od raka prostate i pomiče se dobna granica Zdravlje

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.